CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. augusztus 10., csütörtök 19:56


Az MDF a turizmusról

Nagy Tamás polgármesterjelölt és Szabó Attila önkormányzati képviselőjelölt fejtette ki a párt véleményét

Az MDF a turizmusról

- Vissza kell állítani Sopron vonzerejét, ezért az elindult kerékpárturizmust fel kell lendíteni az úthálózat korszerűsítésével, kiépítésével, ami segítené a város és környéke borturizmusának fejlődését is, amely az uniós csatlakozás után sokkal erőteljesebb konkurenciával néz szembe, mint korábban – jelentette ki. Nagy Tamás, az MDF soproni polgármesterjelöltje augusztus 9-én tartott sajtótájékoztatóján.

- Újra élővé kell tenni a belvárost, a városba érkezőket „el kell vinni” a kereskedők üzleteihez. Ennek érdekében az MDF három környezetbarát, ingyenesen igénybe vehető buszt indítana a vasútállomás-Mátyás király utca-Várkerület-Ógabona tér-Erzsébet utca szakaszon. A buszok beszerzésének és üzemeltetésének költségeit a befizetett adókból, és a buszok oldalán lévő reklámfelületek értékesítéséből lehetne bizonyos mértékben finanszírozni – ismertette Nagy Tamás.

A belvárosi turizmussal kapcsolatban Szabó Attila képviselőjelölt elmondta: fontos a régi értékek megőrzése és visszaállítása, nem szabad a múlthoz kapcsolódó köteleket elvágni.
-Legyen annak vége, hogy az ember mindent elfogad és mindenbe beletörődik- utalt ezzel képviselőjelölt a rendszerváltozásra, amely a véleményszabadságot is jelenti. Szabó Attila a Deák tér ügyében is szót emelt. Hangsúlyozta: egyetért a Deák-tér Fórum által megfogalmazottakkal, annak ellenére, hogy nem tagja a szerveződésnek, és nem is az ő nevükben lép fel. A Deák-tér helyreállítására, és nem újjáépítésére lenne szükség – fejtette ki, majd kérdéseket intézett a város vezetéséhez: Volt-e gazdája a parknak? Mekkora az ő felelőségük? Ki képviselte ezt a választókerületet a közgyűlésben? Mit tett a választott képviselő?

Az MDF-nek nem csak a színe zöld. A párt szeretné elérni, hogy Sopron természeti értékei fokozottabb védelmet kapjanak.

(cyberpress)