CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. augusztus 24., csütörtök 21:55


FC Sopron és SC Sopron hí­rek.

Túl az elsõ három erõpróbán.

FC Sopron hírek

I. Forduló - 2006. Július 30. Vasárnap

 Az FC Sopron megkezdi 7. élvonalbeli szezonját. Az elsõ ellenfél a tavaly meglepetést okozó Tatabánya csapata. A szurkolók többsége úgy gondolkodott, hogy akár mindkét csapat esélyes lehet a gyõzelemre. Természetesen mindenki a saját csapata gyõzelmét kívánta. A Sopron kezdõcsapatában új nevek is feltûntek, mint például az U21-es válogatott Magasföldi József. A meccset a vendégek a:  Rabóczki- Pinton- Bagoly- Radu- Homei- Demjén- HorváthAndrás.- Korudzihiev- Ibric- Magasföldi- Cigan összeállításban kezdték.  A mérkõzés elsõ 15 percében a két csapat a kapukig se jutott el, nemúgy mint késõbb amikor a tatabánya egymás után több támadást vezetett le és a szerencsén illetve Rabóczki kapuson múlott, hogy nem vezetnek a hazaiak. A 29.percben Korudzhiev ment le a pályáról, helyére Feczesin érkezett. 33. perc: Az elsõ jelentõs Sopron helyzet. Demjén szabadrúgását Bagoly fejelte nemsokkal a kapufa mellé. Az elsõ félidõben egyértelmüen a Tatabánya volt a jobb csapat. A szünetben újra cserélt a vendégcsapat: Horváth A. helyett a régi kedvenc Sira lépett pályára. 60.perc Ibric helyett Sira jön a pályára. A második játékrészben a játék képe ugyanaz maradt, mint az elsõben azzal a különbséggel, hogy a Tatabánya egy nagyszerû akciót követõen megszerezte a vezetést! Egy Bagolyon megpattant labda Márkus elé került, aki 5 méterrõl jobbal a kapu bal oldalába passzolt. 1-0. 75. perc: Bajban a Sopron! Feczesin fejbõre felrepedt egy ütközés után. Mivel a csapat kihasználta már mindhárom cseréjét kénytelen tíz emberrel folytatni a harcot. A vendégcsapat emberhátrányban nehézkesen játszott és a 81.percben Márkus fejjel eldöntötte a meccset. 2-0. És még nincs vége a Sopronban bemutatkozó újonc Homei rángatta Hajdút, majd belerúgott. Ezért megérdemeltek kapott kiállítást. A Sopron újabb gólt nem kapott az utolsó percekben.
 
Tatabánya - FC Sopron

2-0

*(Homei 3 meccsre szóló eltiltást kapott, sportszerûtlen viselkedésért)


II. Forduló - 2006. Augusztus 5. Szombat

Csoda Sopronban! Az elsõ hazai meccsét játszó csapat szenzációs játékkal verte meg az FC Fehérvárcsapatát!
3200 nézõ látogatott kis a soproni pályára, hogy megcsodálhassa kedvenceit.
Az eredmény nem maradt el. Kezdjük azelején: Az  FC Sopronnak a kezdõjátékosai: Rabóczki-Ibric-Bagoly-Radu-Munteanu-Demjén-Horváth A.-Lekics-Magasföldi-Feczesin-Cigan. A Hazaiak kezdték  meccset. Az elsõ tízperc kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapatnak volt nagy helyzete. Aztán jött a fordulat. A 12. percben a hazai csapatkapitány ütközött össze Csizmadiával. A bíró felmutatta Bagolynak a piros lapot. 10 emberrel folytatta a hazai alakulat. 20.perc ismét rossz hír: Demjén sérülés miatt lejött a pályáról, Sira állt be a helyére. Az elsõ játékrész nagyrészében meglepetésre az emberhátrányban játszó Sopron dominált. És a 45. percben megszületett az elsõ hazai gól a szezonban! Horváth András értékesített egy jogos büntetõt az elsõ játékrész utolsó percében. 1-0 A második félidõ elejét is uralta a hazai csapat! 73.perc Magasföldit, Ivancsics váltotta a pályán. 78.perc  Ismét gólt láthatnak a hazaiak, a gólszerzõ ismét Horváth volt, de nem soproni oldalról, hanem a Fehérvárban játszó Horváth Gábor fejelt a kapuba. 1-1.  Életében elõszõr játszott nb1-es meccsen Varga Zoltán, õ Cigant váltotta. Ezután Horváth András kapott egy sárga lapot buktatás miatt. Pár perc múlva ismét megjelent a neve a kijelzõn, de nem még egy sárga hanem egy fantasztikus gól miatt. A hosszabbítás harmadik percében a soproni játékos egyedül indult meg majd két védõ kicselezése után a kapuba bombázott. 2-1. A hazai csapat emberhátrányban nagyszerû teljesítménnyel megnyerte a meccset.

FC Sopron - FC Fehérvár

2 - 1

Ivancsics Gellért értékel:

Úgy érzem, hogy a csapat ezen a meccsen megmutatta az igazi oldalát, és a kiállítás után a küzdõképességérõl is tanúbizonyságot tett. Remélem sikerült a szurkolókat kárpótolni az elõzõ héten elszenvedett vereség miatt. Két hét múlva az MTK ellen  ismét a gyõzelemért szállunk harcba.

*(Bagoly Gábor 3 mérkõzésen nem játszhat a szabálytalansága miatt)

Változás a csapat életében: Az új szakvezetõ: Robertó Landi. Segítõi: V.Berlini másodedzõ és N. Salvatori erõnléti edzõ. Selymes Tibor szakmai igazgató lett.

 III. Forduló- 2006.Augusztus 19. Szombat


Az FC Sopron az MTK otthonában lépett pályára. A Soproni fiúk bizakodóan mentek az egyik legjobban szervezett magyar csapathoz Budapestre. A Sopron kezdõcsapata:
Rabóczki-Sifter-Radu-Munteanu-Pinton-Demjén-Horváth A.-Lekics-Ibric-Feczesin-Magasföldi
A Mérkõzést a vendégek kezdték melyek már a 8. percben megszerezték a vezetést Radu fejesébõl. 0-1.  Ezután beállt egy mezõnyjátékos rész, a két csapat nem nagyon tudott eljutni a másik kapujához. A Kitûnõen focizó Hrepka azonban elrontotta a soproniak örömét. A 27. és a 31.percben is betalállt a vendég kapuba a fiatal játékos ezzel megfordítva a meccset. 2-1. A félidõben egyik csapat sem cserélt. 47. perc. 11est kapott az MTK! A kapu felé tartó Hrepkát, Ibric faultolta. Ezért a román játékosnak sárga lap volt a jutalma. A büntetõt Kanta József magabiztosan értékesítette. 3-1. Az 53.percben Kanta még megajándékozta egy kapufával a szurkolóit, de úgy tûnt a Sopron kicsit magára talállt. Azonban a 88. percben Németh Krisztián is betalállt 4-1-re módosítva az eredményt.
 
MTK- FC Sopron
4 - 1


A Bajnokság állása három forduló után:

1. ZTE FC 3 3 - - 8-3 +5 9
2. Tatabánya FC 3 2 1 - 8-3 +5 7
3. Debreceni VSC 3 2 1 - 5-1 +4 7
4. MTK Budapest 3 2 - 1 8-2 +6 6
5. Diósgyõri VTK 3 2 - 1 4-4 0 6
6. Újpest FC 3 1 1 1 3-2 +1 4
7. Gyõri ETO 3 1 1 1 4-4 0 4
8. Kaposvári RFC 3 1 1 1 3-3 0 4
9. Paksi SE 3 1 1 1 2-3 -1 4
10. Vasas 3 1 1 1 3-5 -2 4
11. FC Sopron 3 1 - 2 3-7 -4 3
12. Pécsi MFC 3 - 2 1 6-7 -1 2
13. Budapest Honvéd 3 - 2 1 3-5 -2 2
14. FC Fehérvár 3 - 1 2 5-7 -2 1
15. Dunakanyar-Vác 3 - 1 2 2-5 -3 1
16. REAC 3 - 1 2 2-8 -6 1

Hátravan még egy érdekesség. Az utánpótlás csapatoknak is elkezdõdött a bajnokság. Az FC Sopron NBII-Észak-Nyugati csoportban játszó U17-es csapata két fordulón van túl. Szemléltessük az eredményeket:
2006. 08. 12.

SC Sopron - Kapuvár SE 22:0 (11:0)

SC Sopron
Bertha (Babos) - Huber, Weninger, Kocsis, Jakab - Birtalan (Takács), Kovács O., Kander - Deák (Poór), Kovács M. (Axnix), Gombás (Dancsok)
Edzõ: Kovács Attila

Gólszerzõk: Kander 4, Weninger 3, Jakab 3, Kovács O. 2, Kovács M. 2, Gombás 2, Takács 2, Huber, Deák, Poór, Axnix;

Kiemelkedett: az egész csapat;

Edzõi értékelés: Komolyan gratulálok csapatomnak és komolytalanul a bajnokság kiíróinak. Különbözõ licence-re kötelezik az edzõket és ez jó, de mindig a vezetõkkel kellene kezdeni! Csapatomról csak annyit, hogy mindenkinek gratulálok, és csak remélni merem, hogy ebben a bajnokságban is tudnak fejlõdni, ha máshol nem, hát edzéseken, tornákon, edzõmérkõzéseken.

Azt hiszem a végeredmény mindent elárul nem kell részletezni a mérkõzést. A Második forduló eredménye:


2006. 08. 19.

Jánossomorja SE - SC Sopron 0:20 (0:12)

SC Sopron

Babos - Huber, Weninger, Kocsis, Jakab - Poór, Kovács O. (Birtalan), Kander (Kondor) - Deák (Gombás), Kovács M. (Horváth), Axnix

Edzõ: Kovács Attila

Gólszerzõk: Poór 4, Huber 3, Jakab 2, Kander 2, Kovács M. 2, Kondor 2, Kovács O., Birtalan, Gombás, Horváth, Axnix;


Kiemelkedett: Poór, Jakab, Huber, Kondor;

Edzõi értékelés: Passzív ellenállással szemben gyakorolhattuk a taktikai feladatokat.


Ha soproni szempontból nézzük az eseményeket akkor semmire se lehet panasz, de az is érdekes, hogy a másodosztályban ilyen nagy különbségek vannak a csapatok között. Megkerestük Poór Lászlót a csapat egyik játékosát, hogy értékelje ezt a helyzetet.

Mit gondolsz, a ti csapatotok emelkedik ki a többi közül, vagy úgy kellene megközelíteni a helyzetet, hogy az NBII-es csapatok nem szalonképesek (és ezzel az utánpótlás "sem")?

Úgy gondolom, hogy a csapatunk egy erõsebb bajnokságban is megállná a helyét, ezért edzõnk, Kovács Attila gondoskodik róla, hogy e bajnokság mellett is tudjunk fejlõdni. Edzõmeccseket fogunk játszani erõsebb csapatokkal. Az elsõ megmérettetés pár héten belül az Újpest csapata ellen lesz.

Apropó edzõmeccsek. Külföldre készültök valamilyen tornára, edzõmeccsre, erõsebb csapatok ellen?

Külföldi tornáról nem hallottam még, viszont a burgenlandi tartományi válogatottal valószínûleg edzõmeccset fogunk játszani.

Reméljük,hogy így is lesz és mindegyik soproni csapat sikeresen szerepel a jövõben!
Folyatatás szombaton a Diósgyõr ellen 19:00 órától a stadionban!

Az Nb1 eredménye: NSO
Tóth Zsombor