CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. augusztus 25., péntek 10:35


Soproni faipari szakkiállítás - Ligno Novum - Wood Tech faipari kiállítás

Soproni faipari szakkiállítás


www.ligno-novum.hu www.wood-tech.hu


Ligno Novum - Wood Tech faipari kiállítás

Sopron, 2006. szeptember 6 - 9.


A magyarországi gazdasági változások hajnalán, 1990. decemberében az újonnan alakult szakmai szerveződések és a Program Kiállításszervező Kft a Soproni Faipari Egyetem vezetőivel egy faipari fórum megszervezésére kötöttek megállapodást. Az első rendezvény - kiállítás és szakmai konferenciák - a sportcsarnok felét foglalta csak el, 2006-ben a kiállítás már 23000 m2-en terül el.

A Fa világa

Újra tágul a fa világa. Ahogy csökken természeti kincseink tárháza, újra előtérbe kerül a fa hasznosítása. A fa megújuló energia (zöld energia), hisz bármikor újratelepíthető, viszonylag gyorsan és kevés befektetéssel előállítható.

Ahhoz, hogy e megállapítások megállják a helyüket, korszerű gépeket, szerszámokat, technológiákat kell alkalmaznunk. A fából kiváló minőségben előállított termékek kiegészítéséhez hasonló jó minőségű szerelvények, vasalatok segédanyagok szükségesek.

A Ligno Novum - Wood Tech faipari szakkiállítások ezen gondolatoknak adnak teret, lehetőséget a szakmának a folyamatos megújulásra.

A fának formát adó eszközök 16. nemzetközi bemutatója lesz Sopronban a Ligno Novum - Wood Tech faipari szakkiállításon 2006. szeptember 6-9 között.

A kiállításra eddig 230 cég jelentkezett be - ez közel 600 magyar és külföldi képviselt vállalkozást jelent -, ezek 16 %-a első alkalommal vett részt ezen a rendezvényen. Érkeznek kiállítók Ausztriából, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából, sőt Kínából is.

Fakitermeléstől a bútorkészítésig minden megtalálható lesz a kiállításon, melyeket részletesen felsorolni nem is lehet.

A legjelentősebbek: Erdészeti, faipari gépek, eszközök, szerszámok, felületkezelés, alap-, segédanyagok és a faipar szellemi háttere mutatkozik be a Ligno Novum - Wood Tech faipari szakkiállításon. Elsősorban a faiparban tevékenykedő gyártók, kereskedők találkozója a soproni fórum, de az itt bemutatott gépek, technológiák és termékek kínálata minden vásárlátogató figyelmét felkelti.

A kiállítók gondosan készülnek az esztétikus és vevőcentrikus standok kialakítására ( ahogy azt a rendszeres vásárlátogató is tapasztalja), sőt az előjelzések szerint meghökkentő ötletekkel is találkozhatunk a standokon.