CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. augusztus 25., péntek 19:58


Az MDF nem támogatja a patika-liberalizációt,, fontosnak tartja z alapellátás privatizációjának befejezését, kórház-rekonstrukció folytatását, a szociális lakások számának növelését

Az MDF az egészségügyről és a szociális területről

Az MDF az egészségügyről és a szociális területről

 Az MDF nem támogatja a patika-liberalizációt, a gyógyszerész szakma több odafigyelést érdekel annál, minthogy a benzinkutakon is megvásárolható legyen a gyógyszer- mondta Nagy Tamás, a szervezet elnöke, augusztus 24-én tartott sajtótájékoztatóján.

Dr. Payer Erzsébet, a helyi MDF egészségügyi bizottságának vezetője kifejtette: A program főbb pontjai az alapellátás privatizációjának befejezése, a kórház-rekonstrukció folytatása és a szociális lakások számának növelése.

Szőkéné Sági Zsuzsa képviselőjelölt kiemelte, hogy a városházán a szociális ügyek intézésének idejét a mostani 30 napról, 15-re kell csökkenteni, ugyanakkor a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét növelni kell.

Nagy Tamás polgármesterjelölt ismertette az MDF egészségügyi, szociális fő programpontjait:

1.Alapellátás privatizációját befejezni, a kubatúra is kerüljön a háziorvosokhoz a házi orvosi ügyelet sürgősségi ellátásba való integrációja.
2.Kórház rekonstrukció folytatása, pszichiátriai rehabilitációs osztály rekonstrukciója, a betegek közötti esélyegyenlőség biztosítása.
3.Sokkal nagyobb hangsúlyt helyezni a prevencióra, egészséges életmódra nevelés. Szabadidő, sport fokozása. A szenvedélybetegségek megelőzését kiemelten kezelni.
4.Szociális lakások számát növelni, főleg az idősek garzonlakáshoz jutását növelni, ahol kevés gondozással elláthatók. A lakosság átlag életkorának növekedésével, egyre többen szorulnak idős ellátásra, 24 órás felügyeletre. Növelni a szociális otthoni férőhelyek számát.
5.Újra gondolni a szociális juttatások, támogatások rendszerét, csak a rászorultak kapjanak segítséget, de azok folyamatosan.
6.Fogyatékkal élők – főleg mozgáskorlátozottak – esélyegyenlőségét növelni, a közintézmények elérhetőségében, a járdákon való közlekedésben.
7.A városban közterületről elérhető, korszerű, kultúrált illemhelyek létesüljenek. Első a Fő téren.
8.45 év feletti – főleg nők – munkához jutását támogatandó munkaügyi központtal kapcsolatépítés.
9.Az ügyintézési határidőt önkormányzatunkban a szociális területeken 30 napról 15 napra csökkenteni.
10.Ellenezzük a patika-liberalizációt, nem támogatjuk, hogy akár benzinkutaknál is gyógyszerhez lehessen jutni. A szakma nagyobb odafigyelést igényel.