CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. augusztus 28., hétfő 13:03


Az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja idén ünnepli 60. születésnapját

Az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja idén ünnepli 60. születésnapját
Jótékonysági hangversenyt tartanak Sopronban


 A szervezet fennállása óta jelentős eredményeket ért el, adományozói támogatásának köszönhetően, napjainkra felére csökkent a világon a gyermekhalandóság, minden eddiginél többen járnak iskolába és a gyerekek, katasztrófák idején is számíthatnak az életmentő segélyekre.

 

Hazai programjuknak köszönhetően az elmúlt másfél évtizedben elindult Magyarországon is a bababarát kórház kezdeményezés, 400 kistelepülési iskola 16 000 kötet könyvhöz, csaknem 600 óvoda pedig fejlesztő játékokhoz jutott.

 

Az UNICEF Magyar Bizottsága eseménysorozattal szeretné emlékezetessé tenni a 60. évfordulót. Ennek keretében 2006. szeptember 17-én 19 órai kezdettel jótékonysági koncertet rendez a Liszt Ferenc Hangversenyteremben, melyen Mozart Kis éji zenéje és népszerű divertimentói hangzanak el a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában. A bevétel az UNICEF gyermekvédelmi munkáját támogatja.

 

A szervezők azt szeretnék, ha az UNICEF céljaihoz híven, a hangversenyen olyan soproni gyerekek is jelen lehetnének, akiknek körülményei nem teszik lehetővé, hogy színházba, koncertre eljussanak. Így helyi cégeket, vállalkozókat arra kérték, hogy részvételük mellett egy-egy kisgyereknek is vegyenek jegyet a hangversenyre.

 

A koncert jegyei a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ jegypénztárában (Liszt F. u. 1.), 3000 és 5000 forintos áron kaphatók, melyet a UNICEF adománynak tekint.