CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2006. augusztus 31., csütörtök 07:44


IX. SOPRONI SZÜRETI NAPOK - 2006. szeptember 1-3.

IX. SOPRONI SZÜRETI NAPOK

2006. szeptember 1-3.

Az elmúlt 112 nap alatt 64 programot kínált 38 helyszínen a Soproni Kékfrankos Nyár, mely egyedülálló rendezvénysorozat a soproni borkultúra tevékeny éltetője. A sokrétű program sorozat középpontjában a Fertő- táj Világörökségben termelt soproni bor és Sopron, mint a Kékfrankos fővárosa áll. Szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Kékfrankos nyár záró fesztiválja a IX. Soproni Szüreti Napok. A szüreti mulatozást megelőzi egy nyilvános, Sopron város Kékfrankosa 2006.- szakmai borverseny, melyre augusztus 30- án szerdán 10.00 órakor kerül sor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Liszt termében.

A három napos Fő téri rendezvény alatt péntek reggeltől vasárnap estig szeretettel várják vendégeiket a soproni boros gazdák nemes nedűikkel, valamint színvonalas népművészeti kirakodóvásár várja az érdeklődőket. A szüreti kavalkád egy szüreti felvonulással veszi kezdetét, melyen gólyalábasok, majorettek, néptáncosok és zenekarok vesznek részt.





A bor és a gasztronómiai élményeken túl mindenki megtalálja a szívéhez közel állót a három nap kulturális kínálatában. A hétvégén olyan kimagasló fellépők is szórakoztatják a közönséget, mint Matyi és a hegedűs, a Zanzibár és a Groovehouse. A népzenét kedvelők is megtalálhatják a számukra legkedvesebb nótákat, hiszen a hétvégén fellépnek majorett csoportok, fúvós zenekarok és természetesen néptánc csoportok is. A Habakuk Bábszínház, pedig gondoskodik arról, hogy a család legifjabb tagjai is jól érezzék magukat a rendezvényen. Szombat este zenés tűzijátékkal ünnepeljük a IX.. Soproni Szüreti Napokat.
(Pro Kultura Sopron-cyberpress)