CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. szeptember 01., péntek 22:41


Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

Focinapló - 2006. augusztus

Focinapló - 2006. Augusztus

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

augusztus 2. Újabb szégyen érte a magyar labdarúgást. A bajnok Debrecen immáron az elsö fordulón sem tudott túljutni a Bajnokok Ligájának selejtezöjében, mivel megoldatlan feladatot jelentett neki a macedón Rabotnicski Szkopje (1:1 itthon, 1:4 idegenben).

augusztus 12. A másodosztályba minösített Ferencváros elsö hazai találkozóján a nem éppen nagy nevü Jászapátit fogadta, a mérközésre 15.000 szimpatizáns volt kíváncsi, akik kihasználták az alkalmat egy tüntetésre a vezetösége és a teljes magyar labdarúgás válsága ellen.

augusztus 16. Barátságos mérközést játszott Grazban a magyar válogatott, ellenfél Ausztria nemzeti tizenegye volt. Ezúttal a nagyszámú magyar tábor egy színvonalasan játszó magyar válogatottat láthatott, mely végre gyöztesen hagyta el a pályát (2:1).

augusztus 17. Tiszta brazil meccset játszottak a dél-amerikai Libertadores Kupa ezévi döntöjében, ahol az Internacional elsö ízben hódította el a rangos serleget, mivel az elsö találkozón aratott egygólos gyözelem után a visszavágón 65.000 nézö elött 2:2-t ért el a Sao Paulo ellenében.

augusztus 24. Szerencsére régen fordult már elö, hogy a nyár végére ne maradjon magyar csapat a nemzetközi kupákban. Idén azonban sajnos a Fehérvár FC volt az utolsó képviselö, aki azonban nem bírt a svájci Grasshoppers csapatával (1:1; 0:2), így számunkra korán befejezödött a nemzetközi kupaszezon.

augusztus 25. Hagyományosan Monacoban rendezték az európai Szuper Kupa döntöjét, melyen érdekes eredmény született, mivel a Sevilla fantasztikus játékkal 3:0-ra letarolta a Barcelona sztárgárdáját.




Gilicze László