CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. szeptember 06., szerda 22:38


Több elemből álló programot dolgoztak ki.

Ifjúságpolitikáját ismertette a Civil Összefogás

Ifjúságpolitikáját ismertette a Civil Összefogás

 A Civil Összefogás ifjúságpolitikáját mutatta be a szervezet szeptember 1-jén tartott sajtótájékoztatóján.

Schaller Tamás elmondta: A Civil Összefogás számára lényeges, hogy támogassa a soproni fiatalokat, ezért egy több elemből álló programot dolgoztak ki.

 Ennek egyik eleme a Soproni Diákkártya bevezetése. Ez a kártya kedvezményeket biztosítana a soproni könyvesboltokban, sportrendezvényeken, kulturális rendezvényeken. A kártyát igényelhetné minden Sopronba járó középiskolás és egyetemista.

 A program másik eleme egy Soproni Diákösztöndíj Alap létrehozásaot. Ebből az alapból évente jutalmaznák meg az általános iskola felső tagozatában, a gimnáziumokban és a szakközépiskolák évfolyamaiban tanuló legkiválóbb diákokat. A szakképzésben, pedig szakmánként törekednének a legtehetségesebb szakmai tudással bíró diákok támogatására, és ezzel összefüggésben minél hatékonyabbá szeretnék tenni a pályakezdő szakmunkások sikeres elhelyezkedését a munkaerőpiacon.

 A program harmadik eleme: egy Tehetséggondozási Alap létrehozása. Ez a támogatási forma nem az iskolai teljesítményt jutalmazná, hanem attól függetlenül karolná fel az önállóan gondolkozó és kezdeményező diákokat. Ez a diákok alkotói kreativitásának, önálló gondolkodásának kiteljesedését támogatnák.

A negyedik a drogprevenció, amely területen a drogmegelőzési összeget a városi költségvetésben a duplájára emelné a Civil Összefogás – hangzott el a sajtótájékoztatón.

(cyberpress)