CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. szeptember 14., csütörtök 19:15


Askercz Éva megyei elismerése

Askercz Éva megyei elismerése

Szeptember 15-én, pénteken a Liszt Szalonban a megyei önkormányzat képviseletében Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke Ferenczy Béni: Pro Art plakettjét nyújtja át Askercz Éva nyugalmazott művészettörténésznek. A hazai éremművészet e remekével köszöni meg a szakembernek azt az elhivatott és áldozatos tevékenységet, melyet a Soproni Országos Érembiennálé több évtizedes szervezésében végzett.

Askercz Éva, a Soproni Múzeum nyugalmazott művészettörténésze a kezdetektől meghatározó szervezője volt a Soproni Országos Érembiennálénak, amely nemcsak több mint három évtizedes múltja, de szakmai színvonala miatt is az éremművészet legrangosabb hazai rendezvénye lett, elsősorban Askercz Éva szakmai tudásának, felkészültségének és hozzáértő szervezőmunkájának köszönhetően.

Nyugdíjba vonulása után egy ideig még folytatta ezt a munkát, majd az idén elköszönt a biennálét szervező munkacsoporttól. A kuratórium javaslatára 2006 nyarán az éremkiállítás megnyitóján kívánta átadni a megyei nagydíjjal járó Ferenczy Béni plakettet a megyei önkormányzat, akkor erre sajnos Askercz Éva betegsége miatt nem kerülhetett sor.
P.Z.