CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. szeptember 18., hétfő 23:39


Ostromállapot a Szabadság téren

Ostromállapot a Szabadság téren

Egyre paprikásabb a hangulat a Kossuth téri tüntetésen és környékén. Estére tízezres tömeg gyűlt össze, pár százan elindultak a Köztársaság tér felé, de végül visszafordultak. Komolyabbnak tűnik a helyzet a Magyar Televízió székházánál, ahol a rendőröknek könnygázt kellett bevetniük, mert az emberek megrohamozták az épületet.

Kora este az MSZP frakció egyhangúlag bizalmat szavazott a kormányfőnek, és politikájának; a Fidesz Gyurcsány távozását követeli, a kialakult helyzet súlyossága miatt pedig Orbán Viktor egy nappal előbb hazaindult Brüsszelből.

Noha a Fidesz Sólyom László közbenjárását kérte a miniszterelnök vasárnap kiszivárgott, május végi beszéde miatti alkotmányos válság kezelésére, az államfő nem szólította fel lemondásra a miniszterelnököt. Mint mondta, nincs alkotmányos lehetősége beavatkozni, és tényleg nincs.

A kormányfő az ominózus balatonőszödi frakcióülésen egyebek közt azt mondta, végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet, az elmúlt négy évben semmit sem tettünk, elkúrtuk de nagyon. A miniszterelnök vasárnap este minden fórumon azt hangoztatta, hogy nem bánja, hogy nyilvánosságra került a felvétel, mert ma sem gondolja másképp.

Online közvetítés, képek és videók: index.hu