CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. október 02., hétfő 18:23


Focinapló - 2006. Szeptember

Focinapló - 2006. Szeptember

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

szeptember 2. A magyarországi Robbie Williams popkoncert kapcsán a zenerajongók talpalatnyi területen tönkretették a Puskás-Ferenc-stadion gyepszönyegét, ezért a magyar válogatott selejtezö mérközését Norvégia ellen az újpesti Szusza-stadionban rendezték. Ez a stadion sem hozott szerencsét, mivel válogatottunk megalázó 1:4-es vereséget szenvedett.

szeptember 6. Hamar alkalma nyílt a magyar válogatottnak a szépítésre, néhány nappal a budapesti szenvedés után idegenben Bosznia-Hercegovina válogatottjával csapott össze egy jóval összeszedettebben futballozó magyar válogatott. Kicsit sikerült is szépíteni, mivel 10 ezer nézö elött 3:1-es diadal született, melyet a helyi közönség nagyon nehezen viselt.

szeptember 17. Gözerövel robog az angol bajnokság, az aktuális fordulóban két szuperrangadóra is sor került. Ezeken a Chelsea hazai pályán 1:0-ra legyözte a Liverpoolt, míg a Manchester United hazai pályán vereséget szenvedett az Arsenal csapatától (szintén 0:1).

szeptember 26. Egyre kiegyenlítettebb a Bajnokok Ligája mezönye, mely a kelet-európai csapatok elöretörését hozta. Ennek ellenére a Real Madrid hazai pályán kiütötte a Dinamo Kijevet 5:1-re, míg az ezt megelözö fordulóban némi meglepetésre 2:0-ás vereséget szenvedett a “galaktikusokkal” felálló királyi gárda a francia Olimpique Lyon csapatától.

szeptember 30. A 2012 Európa Bajnokság Horvátországgal történö közös megrendezése, valamint a szurkolói kultúra elnyomása ellen közös tüntetést szervezett Budapesten az ország valamennyi szurkolótábora, melyen nagy létszámban jelentek meg föleg az Ùjpest, Ferencváros, Kispest, Videoton, Debrecen és Diósgyör ultrái. A tömeg mintegy 500-600 föt tett ki, és sikeresen átadták petíciójukat a Magyar Labdarúgó Szövetség részére.


Gilicze László