CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. október 09., hétfő 14:06


III. Ágfalvi Gesztenye Fesztivál - 2006. október 14- 15.

III. Ágfalvi Gesztenye Fesztivál

2006. október 14- 15.

Az ősz, az iskolakezdés mellett a szüreti mulatságokat, de a sült gesztenye finom illatát is magával hozza. Ágfalva, Soprontól mindössze 4 km- re lévő település, hatalmas gyönyörű gesztenyés erdő mellett helyezkedik el. Önkormányzati támogatással, valamint helyi összefogással három éve megálmodták és megrendezték az első gesztenye fesztivált, melyen tavalymár közel 3000 látogató vett részt.

Az idén október második hétvégéjén kerül megrendezésre Ágfalván immáron harmadik alkalommal a gesztenye fesztivál. A rendezvény fő támogatója és egyben házi gazdája a Vadon Lovas Club és Vadvirág Hotel.A két napos rendezvény alatt szombat kora reggeltől vasárnap estig szeretettel várják vendégeiket a szervezők, széles program kínálattal, kirakodó vásárral, gasztronómiai különlegességekkel.

A fesztivál két kiállítás megnyitásával kezdődik, Fekete Judit Éva festőművész kiállításának megnyitójára szombaton 15.00 órakor az Ágfalvi Könyvtárban kerül sor, valamint 16.00 órakor Böröczky Katalin festőművész kiállítás megnyitójának ad otthont a Vadvirág Hotel étterme.

A bor és a gesztenyés gasztronómiai élményeken túl mindenki megtalálja a szívéhez közel állót a két nap kulturális kínálatában is. A hétvégén olyan kimagasló fellépők is szórakoztatják a közönséget, mint a Soproni Ütősök, valamint a Filmnoir gyermek rock zenkar. A népzenét kedvelők is megtalálhatják a számukra legkedvesebb nótákat, hiszen a hétvégén fellép az Ágfalvi Fúvószenekar, a Morgenröte Énekkar, az Ágfalvi Patakugrók, de emellett modern gyermektáncokat is láthatnak az érdeklődők az MRL Táncklub előadásában, valamint Pom- pon lányok is bemutatót tartanak a Vadon Lovas Club nagyszínpadán A Virgonckodó bohócok és arcfestők, pedig gondoskodik arról, hogy a család legifjabb tagjai is jól érezzék magukat a rendezvényen. Szombat este zenés gesztenye bállal ünnepeljük a III. Ágfalvi Gesztenye Fesztivált, melyre jegyek elővételben kaphatók már a Hotel Vadvirág recepcióján.

A szervezők minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

(prokultura-cyberpress)