CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. október 09., hétfő 14:19


Megalakult a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés

Megalakult a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés

Október 7-én Győrött megalakult a Fidesz-KDNP többségű Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés.

A testület 29 igen, 12 nem szavazattal Szakács Imre fideszes politikust választotta elnökké. A közgyűlés a korábbi négy helyett két alelnököt választott Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP) és Kara Ákos (Fidesz-KDNP) személyében.

A testületbe a Fidesz-KDNP 26 mandátumot szerzett, az MSZP-nek 12, az MDF-nek 2, a Nemzeti Fórumnak pedig 1 képviselői hely jutott.

Az ülés keretében a képviselők átvették megbízólevelüket és letették esküjüket.

A közgyűlés döntött arról, hogy négy tanácsnok helyett kettő tevékenykedik a következő négy évben. Változik a bizottsági struktúra is: a korábbi tíz helyett hetet hoznak létre, hogy olcsóbbá tegyék az önkormányzat működését.

Az október 1-jei önkormányzati választás eredményeként tovább erősödött a Fidesz súlya a közgyűlésben.

Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnökeként az ülésen elmondta: a Fidesz-KDNP szövetség, amint a választást megelőzően is megfogalmazta: biztos pontnak számított és számít a megye életében, amit az előző ciklusok során bizonyítottak. Ezt a biztonságot, amit azok a megvalósítások és sikerek bizonyítanak, – amelyeket a kormányzati megszorító intézkedések ellenére is – a Fidesz-KDNP vezetésű megyei közgyűlés valósított meg, a választók és értékelték, így újból bizalmat szavaztak a megyében a Fidesznek és szövetségeseinek, akik a jövőben folytatni fogják az előző ciklusokban elkezdett munkát, a megye településeinek szolgálatában.
firtl.sopron.hu