CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. oktĂłber 10., kedd 07:50


Juhász Ferenc szigorú döntést vár a kiszivárgott beszédek ügyében

A politikus bírálta a Magyar Rádió 'sajátos szerkesztési elveit'.

Juhász Ferenc szigorú döntést vár a kiszivárgott beszédek ügyében

Alapos vizsgálatot és szigorú döntést vár a párt etikai bizottságától a kiszivárgott beszédek ügyében az MSZP alelnöke. Juhász Ferenc a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden "már-már árulásnak" nevezte, hogy Sipos József bevitte a Magyar Rádió riporterét az MSZP zárt választmányi ülésére. A politikus szerint a pártban "szigorú döntésre van igény". A szocialista politikus beszélt arról is, hogy a párt hagyományosan ösztönzi, hogy tagozatai keressék és ápolják a kapcsolatokat a különböző civil szervezetekkel, ezért e testületekben sok baloldali ember dolgozik, aki nem tagja a pártnak.

A társadalompolitikai tagozatot, melynek Sipos József ügyvivője volt, Gazsó Ferenc vezeti, aki nem tagja az MSZP-nek. E tagozat korábban már felhívta magára a figyelmet azzal, hogy a pártvezetést bíráló állásfoglalásokat hozott.

Juhász Ferenc szerint a nézetek sokszínűségével nincs semmi baj, de "ha ez aktív ellenállásba torkollik", akkor a pártnak felül kell vizsgálnia véleményét. "Nem célszerű a működés feltételeit a jelenlegi formában hagyni" - mondta.

A kiszivárogtatott beszédek kapcsán Juhász Ferenc bírálta a Magyar Rádió "sajátos szerkesztési elveit". Véleménye szerint a Krónika éveken át a Fidesz politikai céljait szolgálta és "ezen az utóbbi hetek sem változtattak".

Arra a kérdésre, hogy a párt nem kezelte-e túlságosan könnyedén az önkormányzati választásokat, a szocialista politikus azt mondta: tudták, hogy a bejelentett megszorítások gyengítik választási esélyeiket. Azért döntöttek mégis a reformok bejelentése mellett, mert az ország sorsát fontosabbnak ítélték mint a választási eredményt. "Választani kellett két rossz közül és a kevésbé rosszat választottuk" - jelentette ki Juhász Ferenc.

(MTI)