CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2006. oktĂłber 10., kedd 07:53


NYME Hírlevél - 2006. október 9.

NYME HÍRLEVÉL
2006. október 9.
II. évfolyam 30. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Benedek Elek-napi programok a BPK-n

Október 10-én tartja a névadó mesemondó tiszteletére rendezett hagyományos ünnepi napját a Benedek Elek Pedagógiai Kar. Az ünnepi programban 14.00 órától köszöntő és koszorúzás lesz a kar épülete előtti szobornál, majd Dr. Gazda István tudománytörténész és Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész előadásaira kerül sor az E/1-es előadóteremben. 18.00 órától "Mese, dal, tánc... táncház" - a hallgatók művészeti bemutatói várják az érdeklődőket.
(tt)


Jó formában az AMI hallgatói
"Mozgásban a Design" címmel szeptember 25. és október 2. között rendezték meg Budapesten a Design Hetet, melynek fontos momentuma, hogy az FMK Alkalmazott Művészeti Intézet V. éves formatervező szakos hallgatója, Kardulecz Judit Nóra a Magyar Formatervezési Díj Diákmunka Kategória díját vehette át. A "Magyar Formatervezési Díj 2006." c. kiállításon az AMI korábbi és jelenlegi hallgatói is szerepelnek kiállítóként: Anitics Ivett építész tervező művész, Fignár Levente formatervező művész és Szeles Péter IV. éves formatervező hallgató.
(ww)


VENUS-project - új szemináriumok a GEO-n

A VENUS-projekt /Virtual and E-mobility for Networking Universities in Society - "Virtuális és elektronikus mobilitás az egyetemeken"/ címmel új típusú szemináriumokat indítanak a 2006/2007-es tanévben a Geoinformatikai Karon. A VENUS célja az európai identitás erősítése, hiszen a résztvevők az európai polgárokat érintő aktuális kérdésekre kaphatnak választ elismert szakértőktől. Az első előadásra - mely videokonferencia és internet adta lehetőségekkel is figyelemmel kísérhető -, október 11-én (szerdán) 16.30-kor kerül sor "Vízgazdálkodás" címmel, előadó: Prof. Ricardo Petrella - Bari, Italy. További időpontok, részletek és információk a NYME-honlapon és a http://www.venus-seminars.net/ weboldalon.

(tsz)


Születésnapi szakmai program

A NYME Erdőmérnöki és Faipari Mérnöki Kara 2006. október 18-án 14:00 órától ünnepi összejövetelt rendez Prof. dr. Varga Ferenc 70. születésnapja tiszteletére az Erdészeti Múzeum Dísztermében. Az ünnepi programban a köszöntők és jókívánságok után előadásokat hallhatnak az érdeklődők az erdővédelem aktuális oktatási és gyakorlati kérdéseiről, majd 16.30-tól fogadással köszöntik az ünnepeltet.


(mm)


Előadás-sorozat az 1956-os forradalom 50. évfordulóján

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor a Selmeci Társaság szervezésében az 1956-os forradalom eseményeit feldolgozó előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat harmadik eseményén, október 10-én, kedden, 19.00 órakor "1956 - Zsombolyai János filmösszeállítása alapján" címmel hallhatnak előadást az érdeklődők.
(ta)


VI. Országos Nemzetiségi Óvodapedagógus Szimpózium

"Kétnyelvűség - 2006." címmel október 19-20-21-én három napos tudományos konferenciára kerül sor a Benedek Elek Pedagógiai Karon. Az ország szinte valamennyi részéből érkező nemzetiségi óvodapedagógusokat gazdag előadás- és programsorozat várja a kétnyelvűség jegyében, a kar Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Tanszékének szervezésében. A szakmai program 2. napját megnyitó előadásként hallhatják az érdeklődők Dr. Kaltenbach Jenőnek, a nemzetiségi és kisebbségi jogok országgyűlési biztosának "Aktuális nemzetiségi kérdések" című előadását.
(tt)


IX. Apáczai Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar hagyományaihoz híven, immáron kilencedik alkalommal rendezi meg a névadónkról elnevezett Apáczai Napok Nemzetközi Tudományos Konferenciát, idén " Hagyomány és fejlődés " címmel, 2006. október 12-14. között. A fő témához kapcsolódóan szekcióüléseken zajlanak majd a szakmai tanácskozások. Részletes program a http://atfk.nyme.hu/index.php?id=2265 linken.

(ha)