CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. oktĂłber 10., kedd 08:03


Fidesz-KDNP többségű önkormányzat alakul Sopronban

Fidesz-KDNP többségű önkormányzat alakul Sopronban

2006. október 12-én, csütörtökön 10.00 órakor tartja alakuló ülését Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a Városházán (Fő tér 1.).

A napirendi pontok között szerepel Dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója a 2006. évi önkormányzati választás eredményéről, Dr. Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester és az önkormányzati képviselők eskütétele, továbbá a megbízólevelek átadása. Ezt követően Dr. Fodor Tamás polgármester ismerteti programját, majd megválasztják az alpolgármestereket, és a Közgyűlés Vagyonnyilatkozatot Kezelő és Ellenőrző Bizottságát, ez utóbbi két napirendi pont esetében zárt ülés tartható.

Mint ismert Sopronban a Fidesz-KDNP szövetség fölényes győzelmet aratott az önkormányzati választásokon. A csütörtökön alakuló, 25 fős képviselőtestületben a Fidesz-KDNP jelöltjei 14 mandátumot szereztek, míg az MSZP-nek 7, az SZDSZ-nek 1, az MDF-nek 1, a Szövetség Sopronért Egyesület-Soproni Védegylet szövetségnek 2 mandátum jutott a soproni közgyűlésben.

Dr. Fodor Tamás polgármester a szavazatok 44,08 százalékát kapta meg a soproni választóktól, míg az előző, az MSZP-SZDSZ színeiben induló polgármesterre a választók 40,81 százaléka szavazott.
(V)


Kapcsolódó oldalak:

A Fidesz-KDNP szövetség soproni önkormányzati képviselői

A 2006. évi önkormányzati választás eredménye Sopronban

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének alakuló ülése - napirend