CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. oktĂłber 11., szerda 08:41


„...és lészen csillagfordulás...”

„...és lészen csillagfordulás...”

A Szülőföldünk Honismereti Egyesület – a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatásával – „és lészen csillagfordulás” címmel hirdette meg ez év márciusában történelmi vetélkedőjét.

A szervezők a megye középiskolás diákjainak 1956-tal kapcsolatos ismeretanyagára építettek a feladatok kidolgozásakor. A felhívásra 21 középiskolából 63 db 3 fős csapat jelentkezett, őket 29 felkészítő tanár segítette.

Az első fordulóban feladatlapot kellett megoldani, és esszé formájában 5, a szervezők által megadott témakörből lehetett választani. A legtöbben Szigethy Attilát, illetve a helyi történéseket választották. A beküldött megoldásokat zsűri értékelte. Így a 45 db 3 fős csapat, azaz 135 diák jutott be a megyei döntőbe.

A vetélkedő szervezésére, anyagának összeállítására, lebonyolítására az Egyesül vezetésével összefogott a megyei önkormányzat, a megye és a városok közgyűjteményei, a MPI és a TIT Pannon Egyesület. Megyei emléklapot minden résztvevő kap, beleértve a tanárokat és a zsűriket, szervezőket is. A legeredményesebb csapatok és diákok értékes könyvjutalomban részesülnek.

A vetélkedő megyei döntőjére október 14-én, szombaton délelőtt 10.00 órakor kerül sor Győrött, a Lukács szakképző iskolában (Mártírok útja 13-15.).
P.Z.