CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. oktĂłber 11., szerda 08:44


Dávid: Az MDF bármelyik párttal hajlandó együttműködni

,,Minden, az ország vagy a település javát szolgáló együttműködésben az MDF partner lesz'

Dávid: Az MDF bármelyik párttal hajlandó együttműködni
2006. október 11.
 
Azokon a településeken, vagy megyékben, ahol az MDF jelenti a mérleg nyelvét a közgyűlésekben, a párt célja elsősorban a működőképesség biztosítása. Minden, az ország vagy a település javát szolgáló együttműködésben az MDF partner lesz – jelentette ki Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MDF elnökének szavaiból kiderült: a fővárosban nem kötnek általános együttműködési megállapodást a Fidesszel, a programjukban szereplő célok megvalósításában bármely oldallal együttműködnek. Az MDF egy korrekt együttműködésre mindig nyitott volt, erre azonban az elmúlt időszakban nem kapott ajánlatot – jelezte Dávid Ibolya.

Tarlós István azon kijelentésére reagálva, miszerint hamarosan megvizsgálják az MDF-fel is a az együttműködés lehetőségeit, Dávid Ibolya kijelentette: többsége van az MSZP-SZDSZ koalíciónak, ebből adódóan nincs szükség átfogó együttműködési megállapodásra.

„Az együttműködésnek arra kell kiterjednie, hogy melyek azok a programok, amely mellet ők is és mi is igent nyomunk, vagy nemet nyomunk. Mivel ellenzékben nincs koalíció, nincs szükség egy olyan fajta együttműködésre mint az MSZP-SZDSZ között. Önálló párt vagyunk, önálló frakcióval, önálló programmal" – jelentette ki az MDF elnöke.

Programja megvalósításában, például a tiszta közélet, az átlátható közbeszerzések, és a korrupciómentes főváros megteremtésében minden segítséget megadnak a kisebbségben és a többségben lévő pártoknak is – hangsúlyozta Dávid Ibolya.

„Nincs értelme egy átfogó együttműködési megállapodást kötni, az elmúlt 4 éves parlamenti politizálásunk is azt mutatja, hogy az ellenzék ereje a párhuzamosságban van, erre a KDNP is jó bizonyíték, aki azért vált ki, hogy még több érvvel tudja segíteni a jobb ellenzéki munkát" – tette hozzá az MDF elnöke.

A bizalmi szavazás pontot tett a bizalmi válságra – vélekedett Dávid Ibolya a Gyurcsány-beszéd által kiváltott belpolitikai viharról szólva.

Az MDF elnöke hozzátette: az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy demokratikus keretek között ilyen esetben nem tehet mást, minthogy kifejezi nemtetszését, de tudomásul veszi a parlamenti többség döntését. A legkisebb ellenzéki párt elnöke hangsúlyozta: ma nincs politikai válság, de az ország annak az irányába tart.
(InfoRádió)