CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. október 15., vasárnap 11:29


Csatlakozók: Energia Klub, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Levegő Munkacsoport, Magyar Gyógyszerés Kamara, Magyar Orvosi Kamara, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Védegylet

Társadalmi szervezetek: összefogni a robbanás előtt

Társadalmi szervezetek: összefogni a robbanás előtt
2006. október 14.
 
Mindannyian úgy látjuk, hogy a kormányzat mást mond, mint amit cselekszik. Mindannyian úgy tapasztaljuk, hogy alkotmánysértő módon nincs érdemi érdekegyeztetés. A kormányzat döntés-előkészítői és döntéshozói változatlanul nem tartanak igényt szakmai tapasztalatainkra, tudásunkra – áll a számos társadalmi szervezet által aláírt, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által kiadott dokumentumban.

Nem hajlandók foglalkozni a lehetséges alternatívákkal, sőt, még az alternatívák lehetőségét is tagadják, pedig meggyőződésünk, hogy létezik más megoldás. Nem a társadalmi igazságosságra alapozva törekszenek rendbe tenni hazánk gazdaságát, oktatásügyét, egészségügyét, szociális védőrendszerét, népegészségügyi és népesedéspolitikai mutatóit – olvasható a nyilatkozatban.

Ezért a rendelkezésünkre álló törvényes eszközökkel közösen fogunk cselekedni a helyzet megváltoztatása érdekében. Rendszeresen fogjuk jelenteni a közvéleménynek, történt-e előrelépés erről a mind szakmailag, mind politikailag elfogadhatatlan, társadalmi robbanással fenyegető holtpontról. Együttműködésünkhöz várjuk a további társadalmi szervezetek csatlakozását – közli a felhívást kiadó NOE.

Az egyesület ismerteti a nyilatkozathoz eddig csatlakozó szervezeteket: Energia Klub, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Levegő Munkacsoport, Magyar Gyógyszerész Kamara, Magyar Orvosi Kamara, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Védegylet.

OS