CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. oktĂłber 17., kedd 10:50


Újra felbontják a Pozsonyi utat

Újra felbontják a Pozsonyi utat

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program részeként  október 17. és 27. között megváltozik a forgalmi rend a Pozsonyi úton. Október 17-től reggel 7 és este 18 óra között félpályás útlezárás várható az adott útvonalon. A közlekedést nehezítheti továbbá, hogy a nap egyes szakaszaiban olykor teljes pályás lezárás is lesz - közölte Csejtei Imre, a Betonút ZRt. projektvezetője hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

 A Pozsonyi út újrafelbontására azért van szükség, mert a csatornázási munkák során az eredeti tervekhez képest módosult a már korábban lefektetett vezeték terhelése. A jövőben ugyanis nemcsak a környék, hanem Fertőrákos, Virágvölgy és Jánostelep szennyvíze is itt folyik majd keresztül. A lehető legbiztonságosabb közlekedésnek való megfelelés miatt a program vezetői úgy döntöttek, hogy 15 db vasbeton aknával erősítik meg az adott szakaszt, melyből öt érinti a műutat.

 A munkálatok várhatóan 10 napig tartanak, ám kedvezőtlen időjárás esetén a határidő módosulhat.

 A kivitelezési munkák ideje alatt tárcsás irányítással félpályás útlezárás lesz, míg október 18-án, 19-én, és 20-án, vagyis szerdán, csütörtökön és pénteken a munkagépek fordulása miatt időnként teljes útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. Elsősorban ezeken a napokon amennyiben tehetik, kerüljék el ezt a szakaszt.