CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. oktĂłber 31., kedd 10:38


Megyei hírek

Felhívás Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj javaslattételre

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2002. évben rendeletet alkotott Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj alapításáról és adományozásáról.
A díj azoknak adományozható, akik a megye érdekében kiemelkedő munkát végeztek.

A soron következő díj a kulturális és a sajtó tagozatokban adható ki.
Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj kulturális tagozatából évente 5; sajtó tagozatából évente 2 adományozható. A díj kulturális tagozatából évente 1 a megyei önkormányzati hivatal, illetve a megyei önkormányzat fenntartásában lévő intézmények dolgozói részére adható.

A közgyűlési rendelet a díj egyes tagozatainak átadásáról a következők szerint rendelkezik: a kulturális tagozat: január 22-én, a Magyar Kultúra Napján; sajtó tagozat: március 15-én, a Magyar Sajtó Napja alkalmához kapcsolódóan szervezett ünnepség keretében kerülnek átadásra.

    A díj adományozására javaslatot tehetnek: a megyei közgyűlés tagjai, továbbá, a megyei közgyűlés tagjának támogató nyilatkozatával:a nem közgyűlési tag bizottsági tagok, a megyében lévő intézmények vezetői, a megyei érdekképviseleti szervek vezetői, a megyei civil szervezetek képviseletét ellátó vezetők, a megyei védelmi és rendészeti szervek vezetői, a megye településeinek önkormányzatai, a megyében működő történelmi egyházak legmagasabb rangú megyei képviselői.

A díjat a megyei közgyűlés adományozza.
A díjhoz emlékplakett, pénzjutalom és díszoklevél jár.
A részletes indokolással alátámasztott javaslatokat 2006. november 30-ig lehet a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének megküldeni. (9021 Győr, Árpád út 32.)

A díj javaslattételével kapcsolatosan érdeklődni lehet a Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzati Hivatal Intézményfelügyeleti Osztályán, a 96/522-253-as telefonszámon.

P.Z.



Értékelték a megyei logópályázatot - első helyezettet nem hirdettek

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata szeptember elején pályázatot írt ki Győr-Moson-Sopron megye turisztikai logójának elkészítésére. A felhívásra a beadási határidőig összesen 28 db pályamű érkezett.

A művek előzetes értékelésébe közel 100 turizmussal foglalkozó szakmai és civil szervezetet, szállodát, panziót vontunk be. Ezt követően a pályaműveket - az előzetes bírálat során elért eredmény figyelembe vételével - a megyei közgyűlés által e célra létrehozott ideiglenes szakmai bizottság véleményezte (tagjai: Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Szammer István, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth Vilmos, a Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagja, Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora, Dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora).

A szakmai bizottság a Győr-Moson-Sopron megye turisztikai logójának elkészítésére kiírt pályázaton első díjat nem adott ki, mert a művek nem teljesítették teljes egészében a pályázati felhívásban megfogalmazott követelményt, miszerint Győr-Moson-Sopron megye történelmi, kulturális, természeti sokszínűségét tükröző, kedvességet, vidámságot, melegséget sugárzó terveket vártunk.

A szakmai bizottság második és harmadik díjat adott ki, e helyezésekkel – a kiírás szerint 50.000 Ft, illetve 30.000 Ft jutalom jár.

II. helyezést ért el: Serfőző Péter, Budapest,
III. helyezett: Palotás Ádám, Dunakiliti
P.Z.