CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2006. oktĂłber 31., kedd 11:20


NYME-Hírlevél - 2006. október 31.

NYME HÍRLEVÉL
2006. október 31.
II. évfolyam 34. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Széchenyi Emléknap

A Magyar Tudományos Akadémia és a Nyugat-Magyarországi Egyetem közös szervezésében Széchenyi Istvánra emlékeznek november 3-án, pénteken 9.30-tól Nagycenken a Széchenyi-mauzóleumban. Az MTA főtitkárának, Prof. Dr. Solymos Rezsőnek a részvételével zajló koszorúzáson Prof. Dr. Pléh Csaba, akadémikus mond beszédet, majd Szépligeti Mátyás, egyetemünk hallgatója verset. A hagyomány szerint ezután Sopronpusztán emlékfaültatésre kerül sor, végül Prof. Dr. Rumpf János tart tájékoztatót a megjelenteknek a Páneurópai Piknik helyszínén a határnyitás és áttörés rendszerváltást előidéző eseményeiről.

(tm)


Vadászati témájú festmények a Pannonia Galériában

Tartalmas kikapcsolódási lehetőséget rejt magában a természet és a festészet szerelmeseinek Muray Róbert, festőművész kiállítása, melyet egyetemünk rektora, Prof Dr. Faragó Sándor nyit meg november 5-én, vasárnap 16.00 órakor, és András napjáig naponta 9.00-17.00 óráig látogatható a hotel várkerületi kiállítótermében.

(ta)

Magyar Tudomány Napja a Benedek Pedagógiai Karon

"Ember és művészet" az összefoglaló címe annak egész napos programsorozatnak, mellyel a BPK oktatói és hallgatói ünneplik a Magyar Tudomány Napját. November 7-én, kedden 10.00 órakor a Tanácsteremben nyílik a kar művésztanárainak kiállítása, majd az E/1-es teremben a plenáris előadások után - Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész és Alpárné Dr. Szála Erzsébet, dékán ad elő - délután két szekcióban folytatódik a szakmai nap számtalan érdekes előadással. 18.00 órától az Ének-Zene Tanszék oktatóinak hangversenye zárja a programot.

(tt)


Nemzetközi konferencia a Közgazdaságtudományi Karon
"Az alternatív energiaforrások hasznosításának gazdasági kérdései" címmel nemzetközi konferenciára kerül sor a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében a Magyar Tudomány Napja alkalmából november 8-9-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, a kar Campusában, valamint a güssingi Technológia Centrumban. A konferencián részt vesznek a hazai és nemzetközi felsőoktatási intézmények szakemberei, valamint a kormányzati és üzleti élet a téma iránt érdeklődő képviselői is. A rendezvény november 8-án, szerdán 10.00 órakor a konferencia központban Dr. Székely Csaba, dékán ünnepi köszöntőjével kezdődik, a plenáris- és szekcióülések részletes programja, valamint további információk a http://ktk.nyme.hu/index.php?id=6224 linken találhatók.


(ta)