CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. oktĂłber 31., kedd 18:58


Ezután péntekenként folytatják a tüntetést Sopronban

Ezután péntekenként folytatják a tüntetést Sopronban

Sopronban a kezdetektől folyamatosan tüntetnek a Gyurcsány-kormány ellen, de a szervezők most úgy döntöttek, hogy ettől a héttől kezdve hetente egy napon, péntekenként tartanak demonstrációt.
Így november 3-án pénteken 18 órára várják Sopron Fő terére azokat, akik ,,nem félnek és ellentmondanak minden erőszaknak és terrornak” – fogalmazott a tüntetések egyik állandó soproni résztvevője.


A november 3-i tervezett tüntetésen megemlékeznek az 1956-os forradalom leveréséről, amelyet követően átvonulnak a Hűségzászlóhoz, ahol a megszokott rend szerint közös szavalat és a Szózat zárja a demonstrációt.

A kezdetektől folyamatosan, naponként tüntető soproniak a hazugság ellen, a Gyurcsány-kormány távozását követelték állhatatossággal. A demonstrálók száma naponként változott: volt olyan alkalom, hogy ezernél többen gyúltek össze, alkalmanként több százan, de – a közismert szólamok időközönkénti skandálása mellett – megmozdulásaikat minden esetben a megfontoltság, és a leghűségesebb városhoz méltó hangnem, ugyanakkor határozottság és szókimondás jellemezte.







Fotó: cyberpress-archív