CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2006. november 04., szombat 13:22


NYME Hírlevél - 2006. november 2.

NYME HÍRLEVÉL
2006. november 2.
II. évfolyam 35. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Bűnmegelőzési Szabadegyetem a BPK-n

"A családok biztonságáért" témában hirdet szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara és a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Regionális Oktatási Központja. A két képzési napból (november 17. és 24. BPK E/1-es terem) álló programra november 16-án 12.00 óráig lehet jelentkezni, a részvétel díjtalan. További információk (99/518-956) és jelentkezési lapok letölthetők a http://www.bepf.hu honlap oldalon, illetve beszerezhetők a Szociálpedagógia Tanszék 36-os termében. A szabadegyetem a Bűnmegelőzési Akadémia által kiállított tanúsítvány átadásával zárul. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

(tt)

Záróvizsgák és szakdolgozatvédések a GEO-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karán 2006. november 3-án és 4-én a geoinformatikus szakmérnöki továbbképzés 12 végzős hallgatójának szakdolgozat védésére és záróvizsgájára kerül sor, november 10-én és 11-én az építési geodézia szakmérnöki szakdolgozat védése és záróvizsgája lesz 12 végzős hallgató számára.

(tsz)

Országos továbbképző konferencia Agárdon

"Településrendezés - Birtokrendezés" címmel szakmai találkozót szervez a Geoinformatikai Kar 2006. november 9-10-én Agárdon, a Viking Hotelben. A konferencia célja olyan szakmai fórum létrehozása, melyen a birtokrendezéssel kapcsolatos problémákat és reformfeladatokat vitathatják meg az érdekelt felek: önkormányzatok, gazdálkodók, mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, vízgazdálkodási üzemek, környezetvédelmi felügyelőségek, egyetemek, főiskolák. A konferencia elnöke Dr. Várallyay György az MTA tagja, védnökei a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Szent István Egyetem Környezetgazdálkodási Intézete, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Általános- és Felsőgeodézia Tanszék és az Urbanisztikai Tanszéke és az FVM Földügyi és Térinformatikai Főosztálya.


(tsz)

REVE - virtuális szeminárium
A virtuális mobilitás a fő témája annak a szemináriumnak, melyet a Geoinformatikai Kar munkatársai és a REVE csoport tagjai szerveznek. Milyen típusú sikeres együttműködések jönnek létre európai felsőoktatási intézmények között? Melyek az oktatók tapasztalatai a különböző együttműködési modellekről? Hogyan lehet megoldani az időzítés problémáit a napi oktatásban? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a szemináriumsorozat résztvevői. A szemináriumok november 8-15-22-én, szerdánként 10.00 órakor kezdődnek Flashmeeting videokonferencia segítségével, ahol az aktuális témát szakértők ismertetik, majd webes fórumon keresztül nyílik lehetőség kérdésfelvetésre és tapasztalatcserére. A technikai feltételek, a regisztráció módja és további információk megtalálhatók honlapunkon, illetve a http://flashmeeting.com/ és http://reve.europace.org/drupal linkeken.
(tsz)

Lengyel vendég előadása a GEO-n

A CEEPUS keretében a Geoinformatikai Kar vendége volt Izabela Kawecka, a Jagelloian University PhD-hallgatója. Itt végzett munkájáról, kutatásairól tart beszámoló előadást november 3-án (pénteken) 9.00 órakor a a kar Tanácstermében.

(tsz)


Széchenyi Emléknap

A Magyar Tudományos Akadémia és a Nyugat-Magyarországi Egyetem közös szervezésében Széchenyi Istvánra emlékeznek november 3-án, pénteken 10.00-tól Nagycenken a Széchenyi-mauzóleumban. A Dr. Meskó Attila, MTA-főtitkár és Prof. Dr. Solymos Rezső, akadémikus, egyetemünk díszdoktora részvételével zajló koszorúzáson Prof. Dr. Pléh Csaba, az MTA fötitkár-helyettese mond beszédet, majd Szépligeti Mátyás, egyetemünk hallgatója verset. A hagyomány szerint ezután Sopronpusztán emlékfaültatésre kerül sor, végül Prof. Dr. Rumpf János tart tájékoztatót a megjelenteknek a Páneurópai Piknik helyszínén a határnyitás és áttörés rendszerváltást előidéző eseményeiről.

(tm)

Vadászati témájú festmények a Pannonia Galériában

Tartalmas kikapcsolódási lehetőséget rejt magában a természet és a festészet szerelmeseinek Muray Róbert, festőművész kiállítása, melyet egyetemünk rektora, Prof Dr. Faragó Sándor nyit meg november 5-én, vasárnap 16.00 órakor, és András napjáig naponta 9.00-17.00 óráig látogatható a hotel várkerületi kiállítótermében.

(ta)


Magyar Tudomány Napja a Benedek Pedagógiai Karon

"Ember és művészet" az összefoglaló címe annak egész napos programsorozatnak, mellyel a BPK oktatói és hallgatói ünneplik a Magyar Tudomány Napját. November 7-én, kedden 10.00 órakor a Tanácsteremben nyílik a kar művésztanárainak kiállítása, majd az E/1-es teremben a plenáris előadások után - Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész és Alpárné Dr. Szála Erzsébet, dékán ad elő - délután két szekcióban folytatódik a szakmai nap számtalan érdekes előadással. 18.00 órától az Ének-Zene Tanszék oktatóinak hangversenye zárja a programot.

(ta)