CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. november 06., hétfő 13:28


Focinapló - 2006. Október

Focinapló - 2006. Október
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

október 1. Rangadók hétvégéjét tartották Európa számos stadionjában. Spanyolországban a madridi derbin a Real Madrid 1:1-et ért el az Atletico Madrid ellenében, Skóciában a Celtic Glasgow ismét elintézte a Glasgow Rangers csapatát (2:0), a horvát derbin egy parázs találkozón döntetlen született (Hajduk Split – Dinamo Zagreb 2:2), míg a görög rangadót az Olympiakosz Pireusz 1:0-ra nyerte az AEK Athén ellenében.

október 7. Csupán mintegy 6.500 nézö volt kíváncsi a Puskás Ferenc Stadionban a magyar válogatott újabb selejtezö mérközésére. Nem is született meglepetés, a magasabb játékeröt képviselö török válogatott 1:0-ra gyözött válogatottunk otthonában.

október 11. Többször emlegettük már a magyar labdarúgás mélypontját, azonban újra és újra sikerül még mélyebbre jutni. Ezúttal Máltán érte szégyen a magyar válogatottat, mikor is a félamatör máltai gárda ellen 1:2-es történelmi vereséget szenvedtek. Bozsik Péter szövetségi kapitányt természetesen kirúgták a mérközést követöen.


október 18. A Bajnokok Ligájában igazi szuperrangadót rendeztek, Londonban telt ház elött a Chelsea fogadta a Barcelonát, és udvariatlan vendéglátóként megérdemelten gyözött is 1:0-ra.

október 22. Listavezetök csúcsrangadóit játszották egész Európában. Angliában a Manchester United 2:0-ra verte a Liverpoolt, a Milan némi meglepetésre otthon kapott ki a Palermotól (0:2), az Olimique Lyon idegenben verte 4:1-re az Olimpique Marseille gárdáját, a Werder Bremen otthon gyözte le 3:1-re a Bayern Münchent, míg az éledezö Real Madrid 2:0-ra a Barcelonát.

október 28. Minden idök egyik legszínvonalasabb és legváltozatosabb milánói rangadóját játszották a hétvégén, ahol az Internazionale „vendégként“ 4:3-ra gyözni tudott telt ház (78.000 nézö elött) a „vendéglátó“ AC Milan ellenében.

Gilicze László