CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2006. november 07., kedd 20:03


NYME Hírlevél - 2006. november 7.

NYME HÍRLEVÉL
2006. november 7.
II. évfolyam 36. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




A kanadai nagykövet látogatása az egyetemen

Őexcellenciája Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és felesége lesz a vendége Prof. Dr. Faragó Sándornak, egyetemünk rektorának  november 9-én, csütörtökön. A hivatalos program részeként személyes találkozóra is nyílik lehetőség a nagykövettel, 10.00 órától a "B" épület Tanácstermében "Tanuljunk Kanadában" címmel nyilvános fórumra kerül sor, melyen a nagykövet úr köszöntője után Nagy Judittól és Bánhegyi Mátyástól, a követség munkatársaitól kaphatnak információkat és praktikus tanácsokat az egyetem dolgozói és hallgatói a kanadai iskolákról, nyelvtanfolyamokról, ösztöndíjakról és továbbtanulási lehetőségekről.
 
(kj)

Kiállítás az Üvegpalotában

Gáspárdy Tibornak, a NYME-BPK művész tanárának akvarelljei díszítik a Business Club Caffee Galériájának falát az Innovációs Központban (Sopron, Verő József u. 1.). A tárlat december 20-ig látogatható az étterem nyitvatartási idejében.
(tm)

Tőzsdei Nyílt Nap
 
November 7-én, kedden, 10.00 órától a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Budapesti Értéktőzsde a Közgazdaságtudományi Karral együttműködve Tőzsdei Nyílt Napot rendez. Az egész napos programban délelőtt az értéktőzsde vezetője a tőzsde működéséről tart tájékoztatót, majd panelbeszélgetésre kerül sor a hagyományos és internetes tőzsdézésről. 13.00 órától a befektetési stratégiákról tartanak fórumot elemzési technikák és esettanulmányok bemutatásával, 17.00 órától pedig ingyenes tanfolyamban részesülhetnek az érdeklődők tőzsdei alapismeretekből .
(wj)


 
Magyar Tudomány Napja a Benedek Pedagógiai Karon
"Ember és művészet" az összefoglaló címe annak egész napos programsorozatnak, mellyel a BPK oktatói és hallgatói ünneplik a Magyar Tudomány Napját. November 7-én, kedden 10.00 órakor a Tanácsteremben nyílik a kar művésztanárainak kiállítása, majd az E/1-es teremben a plenáris előadások után - Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész és Alpárné Dr. Szála Erzsébet, dékán ad elő - délután két szekcióban folytatódik a szakmai nap számtalan érdekes előadással. 18.00 órától az Ének-Zene Tanszék oktatóinak hangversenye zárja a programot.  
(ta)
 

Bűnmegelőzési Szabadegyetem a BPK-n

"A családok biztonságáért" témában hirdet szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara és a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Regionális Oktatási Központja. A két képzési napból (november 17. és 24. BPK E/1-es terem) álló programra november 16-án 12.00 óráig lehet jelentkezni, a részvétel díjtalan. További információk (99/518-956) és jelentkezési lapok letölthetők a http://www.bepf.hu honlap oldalon, illetve beszerezhetők a Szociálpedagógia Tanszék 36-os termében. A szabadegyetem a Bűnmegelőzési Akadémia által kiállított tanúsítvány átadásával zárul. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.  

(tt)

Nemzetközi konferencia a Közgazdaságtudományi Karon
 
"Az alternatív energiaforrások hasznosításának gazdasági kérdései" címmel nemzetközi konferenciára kerül sor a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében a Magyar Tudomány Napja alkalmából november 8-9-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, a kar Campusában, valamint a güssingi Technológia Centrumban.  A konferencián részt vesznek a hazai és nemzetközi felsőoktatási intézmények szakemberei, valamint a kormányzati és üzleti élet a téma iránt érdeklődő képviselői is. A rendezvény november 8-án, szerdán 10.00 órakor a konferencia központban Dr. Székely Csaba, dékán ünnepi köszöntőjével kezdődik, a plenáris- és szekcióülések részletes programja, valamint további információk a http://ktk.nyme.hu/index.php?id=6224 linken találhatók.
 


(ta)