CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. november 20., hétfő 16:01


Régiós hírek

Ülést tart a Regionális Fejlesztési Tanács – elnököt és társelnököt választanak

November 21-én, kedden délelőtt, 10.00 órakor Zalaegerszegen tartja az új önkormányzati ciklusban első, tehát alakuló ülését a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke vesz részt. A testület napirendjén 13 előterjesztés szerepel, szakmai és személyi kérdések. Így többek között döntenek a testület SZMSZ-éről, illetve az elnök és a társelnök személyéről. A 21 tagú testületben a régiót alkotó megyék közgyűlési elnökei, a megyei jogú városok polgármesterei, a kistérségek 1-1 képviselője, a RIB elnöke mellett a szakminiszterek is delegálnak 1-1 főt.

A tanácsülés napirendi pontjaihoz tartozó előterjesztések elérhetők a http://www.westpa.hu/ honlapon a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács és Ügynöksége menügombra kattintva a Tanács dokumentumai / Tanács üléseinek meghívói és háttéranyagai / 2006. 11.21. címen.


P.Z.

Megszépült játszótér Kunszigeten

Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere és Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke közösen adták át a közelmúltban a falu megújult játszóterét, melynek létrehozásában a támogatások mellett nélkülözhetetlen volt a helyi közösség tagjainak önzetlen áldozatvállalása.




Beruházások Szentmargitbányán
Az infrastruktúra és a művészeti kivitelezés a Szentmargitbányai Kőfejtő 7,1 millió eurós támogatásban részesül a következő két évben, mondta Stefan Ottrubay, az Esterházy-üzemek főigazgatója.

5500 új férőhely
Az átépítések és újítások mindenekelőtt a bejárati épületet, egy új catering-részleget, a higéniai-egységet, egy parkosított előtér kialakítását és a VIP-vendégek részlegét érintik. Egy új feljáró fogja a mozgássérültek számára megkönnyíteni az opera és passió játékok látogatását. A nézőtér 5500 ülőhellyel bővül.

A Nabucco bemutatójáig
Már a 2007-es szabadtéri játékokig, a Nabucco bemutatkozó előadásáig több mint a fele el fog készülni a tervezett átalakításoknak, nyilatkozta Ottrubay

Második színpad 2011-ig
2011-ig egy végleges megoldás fog születni egy második, kisebb színpad kérdésében, mely a gyermek operáknak nyújt majd helyszínt.
Ottrubay elmondása szerint a szoborparkot illetően külön tervek készülnek majd.
www.orf.at