CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. november 27., hétfő 07:57


Megyei gálaműsorral zárult a Kultúrával a Nyugat Kapujában Fesztivál

Megyei gálaműsorral zárult a Kultúrával a Nyugat Kapujában Fesztivál

 

November 25-én nagyszabású gálaműsorral zárult a Kultúrával a Nyugat Kapujában Megyei Fesztivál. A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban a 2006 februárjában útjára indult többfordulós programsorozat legjobb produkciói, legtehetségesebb előadói mutatkoztak be népzene, vers- és prózamondás, kórus, néptánc, klasszikus zene és egyéb kategóriában. A gála kezdetén – a rendezvényt meghirdető és a megvalósítás anyagi forrásait biztosító Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviseletében - dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket....

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata 2006-ban is meghirdette a Kultúrával a Nyugat Kapujában  fesztivált, melynek szervezésével és lebonyolításával a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht-t bízta meg. A megyei önkormányzatnak ezzel a rendezvénysorozattal az a célja, hogy segítse, támogassa a népművészetet, az amatőr művészeti mozgalmat oly módon, hogy bemutatkozási, továbbadási alkalmat biztosítson a Győr-Moson-Sopron megyében működő amatőr művészeti csoportok és egyéni fellépők számára.
A Kultúrával a Nyugat Kapujában Megyei Fesztivál annak is kitűnő példája, hogy úgy őrizzük meg szellemi örökségünket, hogy közben új szellemi és emberi találkozások szülessenek, hisz tudjuk jól, múltunkban van a jövőnk. 2006. február 25-e és április 1-je között mindegyik kistérség településein, összesen 24 helyszínen, 7 kategóriában zajlottak a kistérségi fordulók. 

A rendezvény sorozat második fordulójára, a megyei döntőkre a szakmai zsűrik javaslata alapján jutottak tovább a kistérségi fordulók legszínvonalasabb műsorszámai és szereplői. Ők 2006 szeptember-októberben léptek színpadra.
gymsmo.hu