CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. november 28., kedd 20:15


A Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete alakuló és tisztújító ülést tartott

A Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete alakuló és tisztújító ülést tartott

A Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete (NÖME) múlt hétvégén a győri Megyeházán alakuló és tisztújító ülést tartott.
Az ülésen Kara Ákos, a megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket, a megye minden német önkormányzata megválasztott német képviselőit.
Heinek Otto, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) elnöke köszöntője után beszámolt az elmúlt 4 esztendő legfőbb országos eredményeiről.
Négy új települési Német Önkormányzat: és Fertőd, Bezi, Fehértó és Győrsövényház csatlakozott a NÖME szervezetéhez, akik egyhangúlag felvételt nyertek.
Wennesz József leköszönő NÖME-elnök, valamint az Ellenőrző és Kulturális Bizottságok elnökei beszámoltak az eltelt négy év munkájáról

A tisztújító titkos választás eredménye: a NÖME elnöke: Molnár Kálmánné (Rajka) - mosoni régió; a NÖME elnökhelyettesei: Böhm András (Ágfalva) - soproni régió
Eigner Antal (Győr) - győri régió; a NÖME 3-3 fős Ellenőrző illetve Kulturális és Oktatási Bizottságot választott.
Döntés született a 2007. márciusában lebonyolítandó Megyei Német Önkormányzat, illetve a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 2 közgyűlési tagja jelöltjeiről is, mivel e választásokon is a NÖME lesz a jelölő szervezet.
Az MNOÖ KGY tagjelöltje: Dr. Brenner Koloman és Krisch Magdolna, továbbá a Megyei Német Önkormányzat 9 jelöltje: Klesitz Dénesné (Győr), Wennesz József (Jánossomorja), Molnár Kálmánné (Rajka), Csernó Lászlóné (Hegyeshalom), Domonkos Sándor (Levél), Grundtner Gábor (Kimle), Böhm András (Ágfalva), Kreiterné Kovács Jolán (Fertőd) és Wild Robert (Fertőrákos).
Wild Robert