CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. november 29., szerda 13:39


Illingen város magyar partnert keres

Illingen város magyar partnert keres

A németországi Enzkreis járásban lévő Illingen kisváros magyar partnertelepülést keres magának.

A Stuttgart közelében fekvő település 7400 lakost számlál, környezetében jellemző mezőgazdasági ág a szőlőművelés, számottevő borászati vállalkozásokkal. A helyi önkormányzat jelentős erdőterülettel rendelkezik, kiépített gyalogösvények és kerékpárutak vonzzák a turistákat. A település arculatát meghatározzák a favázas házak és az apró fahidak.


A kisváros gazdasági fejlődését meghatározza közlekedési csomópont jellege. Már a római korban is itt mentek a katonák Cannstattból Mainzba. Az útvonal jelentősége továbbnövekedett az elmúlt évszázadokban, az Illingen-i postakocsifogadó volt a legnépszerűbb a környéken, amely ma is létezik étteremként. Jelenleg több közepes vállalkozásnak ad otthont a település, az egyik legnagyobb ásványvízpalackozójuk és az ehhez kapcsolódó logisztikai bázis. Stuttgart, Heilbronn, Pforzheim és Karlsruhe közelsége további lehetőségeket kínál munkaadóknak és munkavállalóknak egyaránt.

A kisváros vezetősége azt szeretné, ha találnának egy Győr-Moson-Sopron megyei magyar települést, amely érdeklődik Illingen iránt, és partnerséget szeretne kialakítani ifjúsági csereprogramokban, mezőgazdasággal kapcsolatos projektekben.

Kérik az érdeklődő önkormányzatokat, hogy keressék fel Illingen polgármesterét e-mailon (lehetőség szerint német nyelven).

Polgármester: Harald Eiberger
További információk:
www.Illingen-Online.de
E-mail: gemeinde@Illingen-Online.de
Telefon: 00 49 7042 8242 -0
Fax: 00 49 7042 8242-39
P.Z.