CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. december 03., vasárnap 14:41


Többezres, csendes felvonulás a soproni Erzsébet kórházért

Többezres, csendes felvonulás a soproni Erzsébet kórházért

Minden társadalmi, közéleti, politikai és civil erő közös akarattal fogott össze az Erzsébet kórház érdekében

Több mint hétezren vettek részt Sopronban azon a gyertyás felvonuláson, amelyen a soproni Erzsébet kórház súlyponti kórházként történő besorolásáért közösen hirdetett meg Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), dr. Molnár Ágnes (Fidesz-KDNP) és Kránitz László (MSZP) országgyűlési képviselők, dr. Fodor Tamás polgármesterrel együtt.


A méltóságteljes tüntetésen mintegy élő láncot alkotva a soproni kórház körül minden közéleti, politikai és civil erő egy akarattal és azzal a közös szándékkal vett részt, hogy felhívják a kormányzat figyelmét arra, hogy a soproniak egyhangúlag elfogadhatatlannak, elhibázottnak, egyben felháborítónak tartják a kormány szándékát, amely a soproni Erzsébet kórház jövőjét veszélyezteti.

A kórház működésének további finanszírozása válik bizonytalanná, és ezáltal a soproni és Sopron környéki lakosoknak az egészségügyi ellátáshoz való esélyegyenlősége csorbul – fejtette ki az összegyűlt tömeg előtt Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője, aki felsorolta azokat a szakmai érveket, amelyek alapján egyértelmű, hogy a kórház megfelel az összes súlyponti kritériumnak. Elmondta: minden soproni, és Sopron környéki polgár érdekét sérti, hogy a 23 millió forintos beruházással felújított soproni kórházat, – amelynek korszerűsítésére a soproni önkormányzat további egymillió forintot biztosított – a jelenlegi kormányzat bizonytalanságba taszítja.

A hosszú sorban kígyózó menet, amelynek az élén a helyi országgyűlési képviselőkkel, dr. Fodor Tamás polgármesterrel a városvezetőkkel együtt Dr. Baranyai Tibor kórházigazgató-főorvos is együtt haladt, mécsesekkel a kézben járta körbe az Erzsébet kórházat. A demonstráció végén Kránitz László (MSZP) köszönte meg a részvételt, majd a jelenlévők elhelyezték mécseseiket a kórház főbejáratánál, végezetül, pedig elénekelték a Himnuszt.

TÉ.