CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. december 05., kedd 09:01


Megyei események

Rendkívüli ülést tart a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács

Szerdán reggel Győrött, a Városháza dísztermében rendkívüli ülést tart a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Az ülésen, a tanács tagjaként dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés és a megyei területfejlesztési tanács elnöke is részt vesz.
A testület rendkívüli ülésének napirendjén két előterjesztés szerepel:
1. Nyugat-dunántúli Operatív Program 2007-2013 
2. Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Szervezeti és Működési Szabályzatának és Ügyrendjének elfogadása 

A tanácsülés napirendi pontjaihoz tartozó előterjesztések elérhetők a http://www.westpa.hu/ honlapon a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács és Ügynöksége menügombra kattintva a Tanács dokumentumai / Tanács üléseinek meghívói és háttéranyagai / 2006.12..06. címen.


„Idősek Megyei Napja”

„Idősek Megyei Napja” címmel szervez ünnepséget a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat december 6-án, szerdán 10.00 órai kezdettel Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A megye nyugdíjasainak tiszteletére rendezendő program keretében elsőként Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke köszönti a megjelenteket, majd dr. Medgyasszay László, a megyei közgyűlés időskorúak tanácsnoka tart megnyitó beszédet.
Hagyományosan e rendezvény keretében adják át az „Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet”. Az 1999-ben alapított címmel a megyei önkormányzat a településeken élő idős korosztály megbecsüléséért végzett kimagasló tevékenységet ismeri el, példaként állítva az időskorú lakosság életkörülményeinek, közérzetének javítását szolgáló többlet-törődést és figyelmet tükröző önkormányzati gyakorlatot a többi településvezetés számára is. (Tavaly Tényő, Vásárosfalu és Győrújbarát községek önkormányzata vehette át az elismerést. 2006-ban szintén 3 település önkormányzata kap elismerést. A díjazottak kiléte a díjátadásig maradjon titok.)

 A program kulturális műsorral zárul, melyben a Pannon Nyugdíjas Szövetség, a Nyugdíjasok Győri Érdekvédelmi Egyesülete, az „Életet az Éveknek” Klubszövetség Megyei Szervezete képviselői lépnek színpadra.
Ponty Zita