CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. december 08., péntek 20:40


Sopron - rendkívüli közgyűlés az Erzsébet kórház érdekében

A szocialista frakció nem vett részt a közgyűlésen

Sopron - rendkívüli közgyűlés az Erzsébet kórház érdekében

 Rendkívüli közgyűlésen döntött Sopron Megyei Jogú Város arról, hogy felterjesztéssel fordul a Magyar Köztársaság Kormányához és Miniszterelnökéhez, hogy az korábbi döntését változtassa meg, és az egészségügyi reform során tervezett kórházi átalakításokban a soproni Erzsébet kórház a kiemelt finanszírozású, úgynevezett, súlyponti kórházak közé tartozzon.

 A december 7-i rendkívüli közgyűlésen a szocialista frakció tagjai nem vettek részt, így a közgyűlési határozatot nem szavazta meg.

 Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a tárgyban benyújtott előterjesztésben hivatkozik arra, hogy 1921-ben, 85 évvel ezelőtt Sopron városa népszavazással Magyarország mellett döntött, kiállt a nemzet mellett. Ezért is kéri a közgyűlés, hogy a Kormány a kórház ügyében hozott korábbi, az Erzsébet kórházat hátrányosan érintő döntését változtassa meg.
A rendkívüli közgyűléssel egy időben a soproni közgyűlés szocialista frakciója a soproni Erzsébet kórházhoz ment, ahol Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP) arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a szocialisták szükségtelennek tartják a már eldöntött kérdésről történő újabb szavazást.

(TÉ)


Kapcsolódó anyagok: