CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. december 15., péntek 13:42


>Blokádok a kormány ellen az egész országban

Blokádok a kormány ellen az egész országban

Az országos, összehangolt, egész napos félpályás útlezárással adnak ösztönzést a mai napon a jelenlegi kormány és a jelenlegi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc minél előbbi távozásának civil szervezetek. Eddigi adatok szerint mintegy 81 helyen – Sopronban is –
lesz demonstráció.
Országosan eddigi adatok szerint mintegy 81 helyen szerveznek egész napos, félpályás, álló, forgalomlassító útlezárásokat civil szervezetek pénteken a kormány ellen demonstrálva. A megmozdulások reggel nyolc órakor kezdődnek, és délután négy, illetve öt óráig tartanak.

Az Országos blokád – Az igaz országért! elnevezésű megmozdulást civilek szervezik. A résztvevők Gyurcsány Ferenc és kormánya mielőbbi távozását követelik. Elutasítják a hazugságot, a rombolást, a rendőrségi brutalitást, elegük van a baloldali kormányzásból, és igazi rendszerváltást akarnak, valamint élhető Magyarországon szeretnének élni és dolgozni. A demonstráció délelőtt 10 órakor egy petíció átadásával egészül ki. A dokumentumot a megyei közgyűlések vezetőinek adják át, hétfőn pedig a szervezők megkeresik Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét és Sólyom Lászlót, a köztársasági elnököt, hogy nekik is átnyújtsák ezt a nyílt levelet.

A szervezők szerint egyébként a következő településekről csatlakoztak hozzájuk: Ajka, Bábonymegyer, Baja, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonszentgyörgy, Balatonvilágos, Barcs, Bátaszék, Békéscsaba, Berzence, Bonyhád, Böhönye, Bőszénfa, Budakeszi, Budapest, Cegléd, Csákány, Csoma, Csorna, Csurgó, Debrecen, Dombóvár, Dunaföldvár, Dunakeszi, Dusnok, Eger, Érd, Esztergom, Göd, Győr – Vámosszabadi, Hidas, Hosszúhetény, Istvándi, Kalocsa, Kapospula, Kaposmérő, Kaposvár, Kapuvár, Kisbér, Komárom, Komló, Körmend, Lenti, Lesencetomaj, Mágocs, Magyarhertelend, Mánfa, Marcali, Máza, Miskolc, Mohács, Mosonmagyaróvár, Nagyatád, Nagykanizsa, Nagymányok, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Pogányszentpéter, Pomáz, Sárospatak, Sásd, Siófok, Sopron – Kópháza, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentbalázs, Szentendre, Szigetszentmiklós, Szombathely, Tamási, Tapolca, Vác, Váralja, Várpalota, Vásárosdombó, Veszprém, Zalaegerszeg, Zirc.