CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. december 19., kedd 11:41


Focinapló - 2006. November

Focinapló - 2006. November
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

november 12. Rangadót játszottak Angliában, ahol is idén végre némileg kiegyensúlyozottabb a mezöny. Ebben a fordulóban az Arsenal fogadta a Liverpool gárdáját, és nyerni tudott egy sima 3:0-ás végeredménnyel.

november 15. Székesfehérváron játszott felkészülési találkozót a magyar válogatott, az ellenfél Kanada nemzeti tizenegye volt. Az mérközés alacsony színvonalon zajlott, a 6.000 nézö a fiatal, kicserélt magyar válogatott 1:0-ás gyözelmének örülhetett a lefújáskor.

november 17. Hosszantartó betegség után életének 79. évében elhunyt Puskás “Öcsi” Ferenc, a magyar válogatott (Aranycsapat), a Kispest-Honvéd és a Real Madrid legendás játékosa, eredményes edzö, a magyar nemzeti stadion névadója. A leghíresebb magyar halála megrendítetette az egész futballvilágot.

november 21. Lassan lezárulnak a csoportküzdelmek a Bajnokok Ligájában, az aktuális fordulóban nagy mérközésen a Real Madrid hazai pályán 2:2-t ért el az Olimpique Lyon ellenében, míg a másik rangadón a Werder Bremen gyözni tudott a Chelsea ellen, ami azért okozott némi meglepetést.

november 26. Folyatatódik a listavezetésért folyó éles küzdelem Angliában, az elmúlt fordulóban döntetlen született (1:1) a Manchester United és a Chelsea rangadóján.

november 27. A France Football szaklap idén is kiosztotta a hagyományos Aranylabdát, melyet – föleg a francia megfigyelök nagy meglepetésére és felháborodására - idén a Real Madrid játékosa, az olasz Fabio Cannavaro kapott.

Gilicze László