CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. január 04., csütörtök 19:50


Kisgyermekesek közlekedési támogatása Sopronban

Kisgyermekesek közlekedési támogatása Sopronban

Ingyen utazhatnak a kisgyermekesek Sopronban. Ezt Dr. Fodor Tamás polgármester jelentette be január 4-én tartott sajtótájékoztatóján.
A választási kampányban polgármester-jelölti programomban szerepelt a családok terheinek könnyítése, többek között a közlekedési támogatás bevezetésével is. Ígértem, hogy a kismamák számára ingyenessé tesszük a városi közlekedést, és így ez az összeg bennmaradhat a családi kasszában - fogalmazott Sopron polgármestere.


- Az ígéret nem maradt elszállt szó: Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése 2006. december 29-én rendeletben rögzítette a kisgyermekesek közlekedési támogatását. Ez a kisgyermekkel utazó szülő költségeinek csökkentését jelenti. Ugyanis bárki igényelheti a támogatást, aki állandó soproni lakóhellyel rendelkezik, s háztartásában egy vagy több, a harmadik életévét még be nem töltött kisgyermeket nevel. Folyamatosan, mindaddig, amíg a legkisebb gyermek el nem éri a három éves kort. Tudni kell azonban, hogy a támogatást, azaz az összvonalas bérlet árát utólag fizeti ki az önkormányzat, annak lejártát követően. Természetesen mindezt kérelmeznie kell a szülők egyikének vagy a törvényes képviselőnek. Amennyiben havonta vált bérletet a szülő, úgy a kérelmet is havonta kell megismételni, ha azonban féléves vagy éves bérlettel utaznak, akkor félévente vagy évente. Ehhez minden esetben az alábbi iratok mellékelendők: az igénylő lakcímkártyájának másolata, a gyermek állandó lakóhelyét bizonyító hatósági igazolvány másolata, a törvényes képviseletet igazoló dokumentum (anyakönyvi kivonat, gyámkirendelő határozat stb.), valamint a helyi tömegközlekedés igénybevételére jogosító, már felhasznált összvonalas bérlet, melyen szerepel a kérelmező nevére kiállított bérletigazolvány száma is.

A kérelmet legkésőbb a bérlet felhasználását követő hatvan napon belül kell benyújtani, különben a támogatásra való jogosultság megszűnik.