CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. január 09., kedd 08:35


Dr. Székely Csaba átvette a GySEV Zrt. vezérigazgatói posztját

Dr. Székely Csaba átvette a GySEV Zrt. vezérigazgatói posztját
Székely Csaba: ,,Építeni jöttünk a GySEV-et..."

Sopronban január 8-án a Hotel Sopronban tartott ünnepség keretében vette át Siklós Csaba eddigi vezérigazgatótól a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vezérigazgatói posztját dr. Székely Csaba.

Az ünnepségen – többek között –Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke, Szabó András a GySEV Zrt. elnöke, Felsman Balázs szakállamtitkár, Franz Stendl burgenlandi tartományfőnök-helyettes méltatta Siklós Csaba szakmai és emberi érdemeit.


Székely Csaba, Szabó András, Siklós Csaba, Firtl Mátyás

Firtl Mátyás a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat nevében köszönetképpen emlékérmet és oklevelet adott át a posztjáról leköszönő Siklós Csabának.

Firtl Mátyás kiemelte a GySEV-nek a régióban betöltött logisztikai szerepét, és szólt azokról a fejlesztési lehetőségekről, amelyekkel elérhető lesz, hogy a Baltikum-Adria viszonylatban a GySEV-vonal alapvető, ugyanakkor kiemelt szerephez jusson, ami a helyi vállalkozásoknak, a régiónak és Európának egyformán érdeke.

Siklós Csaba,a rendszerváltást követően közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszterként, majd a MÁV Rt. és a MALÉV Rt. elnökeként egyaránt elismerést szerzett a közlekedés területén. Beszédében jó tanácsként utódját figyelmeztette: a vasút minden körülmény között szolgáltató üzem, másrészt veszélyes üzem is, ahol a legfontosabb a fegyelem. A cég operatív irányítását egy karmesterpálca kíséretében adta át utódjának.

Dr. Székely Csaba kiemelte a GySEV által közelmúltban átvett Szombathely-Szentgotthárd vonal fejlesztésének szükségességét, amely a közeljövő egyik legfontosabb feladatát jelenti.

A Szombathely–Szentgotthárd közötti több mint félszáz kilométeres vasúti pálya korszerűsítése – a villamosítás, a pálya-megerősítés és a legkorszerűbb biztosítási berendezések telepítése a GySEV számításai szerint mintegy 18 milliárd forintba kerül majd.

A hetvenmillió eurós projektben számítanak az uniós kohéziós alapok forrásaira, továbbá a magyar és az osztrák tulajdonosok aktív közreműködésére is.
A GySEV Zrt. együttműködésre és építő jellegű közös munkára törekszik ,,az ÖBB- és a MÁV-családdal” – fogalmazott a GySEV Zrt. új vezérigazgatója. ,,Építeni jöttünk a GySEV-et” – fogalmazott Székely Csaba.