CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2000. május 31., szerda 00:00


Felhívás az építményadó rendelet módosításáról

F E L H Í V Á S

 

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2000. május 25-én megtartott ülésén módosította az
építményadóról
szóló önkormányzati rendeletet.

 

A módosítás szerint mentességet élveznek

"- a mozgáskorlátozottak tulajdonában lévő, a mozgáskorlátozott személy szállítására szolgáló egy gépjármű tárolására használt gépjárműtároló";

valamint

"- a mozgáskorlátozott személy szállítására szolgáló egy gépjármű tárolására használt gépjárműtároló, amennyiben az a mozgáskorlátozott személy, vagy az őt rendszeresen szállító, vele közös háztartásban élő - Ptk. 685. § b) pontja szerinti - közeli hozzátartozójának, élettársának, vagy szerződés alapján tartásra kötelezett személynek, mint adóalanynak tulajdonában áll."

Tekintettel arra, hogy a módosítás 2000. év január 1. napjától visszamenőleges hatályú, a korábban hozott határozatokat módosítani szükséges. Ezért kérjük, hogy akik a fenti mentességi körbe tartoznak, de adóbevallásukat már korábban benyújtották szíveskedjenek ezt jelezni hivatalunkban. (Sopron, Fő tér 1. fszt, telefon:99/515-148)

 

Felhívjuk egyben a t. lakosság figyelmét arra, hogy az építményadó bevallás módosított benyújtási határideje 2000. június 30. napjával lejár, annak elmulasztása a törvény szerinti mulasztási bírság kiszabását vonja maga után.

 

Sopron Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal


Polgármesteri Hivatal