CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. január 27., szombat 11:10


NyME Hírlevél - 2007. január 26.

NYME HÍRLEVÉL
2007. január 26.
III. évfolyam 2. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




Virtuális kiállítás a NYME új honlapján
 
Nemzeti himnuszunk születésének 184. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi rendezvényt január 22-én a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Ezen az ünnepi eseményen került sor a NYME hallgatói számára Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett pályázat eredményhirdetésére, a díjazottaknak járó elismerések átadására. A pályázat eredménye, a pályázók és a díjazottak névsora, az ünnepségen készült képek, valamint a pályaművek megtekinthetők az egyetem honlapján www.nyme.hu elérhető képzőművészeti, szépirodalmi és zenei alkotásokból álló virtuális kiállításon.
(ta)

Svájc felé nyit a BPK

 

Együttműködési tárgyalásokat folytatott Svájcban január 17-19. között a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar küldöttsége Alpárné dr. Szála Erzsébet dékán vezetésével. A óvó- és tanítóképzést folytató Északnyugat-Svájci Alkalmazott Tudományok Egyetemének Pedagógia Kara még tavaly kereste meg a soproni pedagógiai kar vezetését, és hívta meg képviselőit Svájcba egy lehetséges együttműködés reményében. A közelmúltban integrálódott, nyolc karból álló svájci egyetem pedagógiai kara Aargau kanton Brugg városában található. A tárgyalások eredményeként a két kar megállapodott egy oktató-, kutató- és hallgatócserét is magában foglaló együttműködésben, melynek végleges szövegét Sopronban fogadja el, és írja alá a két fél, idén tavasszal. A látogatás során a soproni küldöttség megismerkedett a svájci kar pedagógusképzésével, könyvtárával, egyik gyakorló óvodájával és a bruggi természetrajzi múzeummal is.


(tj)

Új épületszárnnyal bővült a GEO
 
Elkészült a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának új épületszárnya. A HEFOP-project keretében bővített Pirosalma 1-3. szám alatti főépület tantermeinek és berendezéseinek ünnepélyes átadására január 29-én 10.00 órakor kerül sor.

(tsz)

Nyitott Kapuk Napja az AK-n
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán január 27-én 10.00 órától felvételi előtti tájékoztató rendezvényre várják a kar képzései,szakjai, valamint a jelentkezés feltételei iránt érdeklődőket a győri kar Liszt Ferenc u. 17. szám alatti épület fszt. 19-es előadójában. A rendezvény szervezői valamennyi érdeklődőnek a kar egyedi kiadványaiból felvételi csomagot állítottak össze. További információk a felvételi info-vonalon (96/516-785) és  a kar honlapján (atfk.nyme.hu).
(ha)

Előalkalmassági és záróvizsgák a BPK-n

 

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán előzetes alkalmassagági vizsgát tehetnek január 26-án és 27-én az óvodapedagógus, vagy tanító szakra jelentkezők. Az alkalmassági vizsgán résztvevők lehetőséget kapnak, hogy a jelentkezési lapok benyújtása előtt megtudják, alkalmasak-e a pályára. Az alkalmasságot a szaktanárok az ének-zene, a beszéd, és a testi alakalmassági vizsgán, a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban megjelent követelmények alapján mérik. Akik az óvodapedagógus szakon belül a német nemzetiségi szakirányra  szeretnének jelentkezni, január 27-én tehetnek német nyelvből alkalmassági vizsgát. A BPK-n letett teljes körű alkalmassági vizsgát az ország összes óvó- és tanítóképző intézményében elfogadják. A végzős hallgatók viszont január 30-án már záróvizsgát tehetnek óvodapedagógus, német nemzetiségi óvodapedagógus, valamint szociálpedagógus szakokon.

(tt)