CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. február 03., szombat 16:13


Firtl Mátyás (KDNP) résztvett a Csurgón tartott frakcióülésen

Három napos kihelyezett KDNP- frakcióhétvége

Firtl Mátyás (KDNP) résztvett Csurgón a három napos kihelyezett KDNP- frakcióhétvégén

 Az esemény alkalmával tartott sajtótájékoztatón Firtl Mátyás előbb horvátul, majd magyarul szólt az újságírókhoz, s arra hívta fel a figyelmet, a két ország szomszédsága okán is fontos, hogy Horvátország mielőbb tagja legyen az Európai Uniónak. Ehhez Magyarországnak minden segítséget meg kell adnia - hangsúlyozta. Annál is inkább, hogy a több száz éves történelmi múlt összeköt, ugyanakkor Horvátország fejlettségében felkészültségében olyan szinten áll, hogy helye van az uniós államok között.

a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP kihelyezett frakcióülésén  a szövetségi politikáról és a családi jövedelemadózást szorgalmazó törvénymódosító javaslat benyújtásáról is szó esett. Semjén Zsolt üdvözölte, hogy - mint fogalmazott - "fideszes barátaink" lebontották a kordont a Kossuth téren, amely "a magyar demokrácia szégyene volt", egyúttal arra kérte a kormányt "ne küldjön oda provokátorokat".

Harrach Péter a a családi jövedelemadózás választását lehetővé tevő, benyújtandó előterjesztésről szólt.

 Szászfalvi László, Csurgó polgármestere az önkormányzatokat érintő megszorító intézkedések kedvezőtlen hatásairól, az egészségügyi ellátás ellehetetlenüléséről, valamint a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatását segítő állami támogatás szükségszerűségéről fejtette ki véleményét.

(MTI nyomán)