CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. február 05., hétfő 09:03


Ülést tart a megyei képviselőtestület

Ülést tart a megyei képviselőtestület

A decemberben elfogadott munkaterv szerint 2007-ben elsőként február 9-én délelőtt ül össze a megyei képviselőtestület. A napirendek között 11 előterjesztés szerepel. Ezek között kétségkívül a legfontosabb téma a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének első fordulós tárgyalása.

A testület tavaly novemberi ülésén közmeghallgatás keretében tárgyalta a megyei önkormányzat 2007. évi koncepcióját, melyet a közgyűlés 37 igen szavazattal és 2 ellenszavazattal el is fogadott. Egyben megbízta a közgyűlés elnökét, hogy a koncepcióban foglaltak alapján összeállított 2007. évi költségvetési rendelettervezetet – a törvényben meghatározott határidőn belül - terjessze a közgyűlés elé.

Az eltelt időszakban elkészült a költségvetés-tervezet, melynek első fordulós tárgyalására kerül sor február 9-én, pénteken. Terv szerint március 2-án, a költségvetés második fordulós tárgyalásán kerül elfogadásra a megyei büdzsé.

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepel, többek között: a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének jóváhagyása (első fordulós tárgyalás). A személyes gondoskodást nyújtó intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló, többször módosított 5/2000. (V. 12.) rendelet módosítása, a Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának fenntartásában működő egyes intézmények közalkalmazotti létszámcsökkentés, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által fenntartott egyes intézmények alapító okiratának módosítása, a Regionális Idegenforgalmi Bizottságba történő delegálás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Illetékhivatal átszervezésével kapcsolatos vagyoni kérdések rendezése, a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet bővítésével és kezelési tervének módosításával kapcsolatos álláfoglalás.
A közgyűlés teljes napirendi sora a
www.gymsmo.hu oldalon olvasható.

P.Z.