CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. február 06., kedd 21:18


NyME Hírlevél - 2007. február 6.

NYME HÍRLEVÉL
2007. február 6.
III. évfolyam 4. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




Megújult az első NYME hallgatói portál, az "Évfolyam Honlapok"

Az 2005. óta működő közösségi portál (http://evfolyamok.nyme.hu) 2007 elején új megjelenéssel és szolgáltatásokkal segíti felhasználóinak táborát. A honlapról a közösségi és kapcsolattartási lehetőségek (dokumentum megosztás, levelezési listák, hírlevelek, fórum, képgalériák) mellett számos kiegészítő szolgáltatás is elérhető, többek között: különböző hirdetési lehetőségek, szabadon bővíthető rendezvénynaptárak, szavazási vagy kérdőív elhelyezés és "klub" kialakítási lehetőség. A honlap fejlesztője és ötletgazdája Brand Rudolf faipari mérnök.

(br)

WAREMA-project - vízgazdálkodási stratégia

A védett területek vízkészlet-gazdálkodásának időszerű kérdései, a WAREMA-project bemutatása, valamint a vízgazdálkodással kapcsolatos problémák megvitatása a főbb témái annak a szakmai napnak, melyet a NYME Geoinformatikai Kar Pirosalma utcai épületének Tanácstermében február 8-án, csütörtökön 10.00 órakor tartanak. A vitaindító szakmai előadásokat Várallyai György kutatóprofesszor az MTA rendes tagja, Dr. Ijjas István egyetemi tanár  és Prof. dr. Faragó Sándor rektor tartja. 
 
(tsz)

"Minden fában szépség lakozik"

Ezzel a címmel nyílik időszakos kiállítás az Erdészeti Múzeumban Németh Ferenc erdész-fafaragó munkáiból február 8-án, csütörtökön 16.00 órakor A tárlatot Prof. Dr. Molnár Sándor, a Faipari Mérnöki Kar dékánja ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Németh Ferenc munkái február 8-tól március 4-ig (szerda kivételével) naponta 10-13 óráig tekinthetők meg . 


(wv)

Egyetemi Irodalmi Fórum
 
A közelmúltban alakult Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum soron következő felolvasóestjére február 8-án, csütörtökön 20.00 órakor kerül sor az Erdészeti Múzeumban. A hallgatói kezdeményezésre létrejött irodalmi kör összejöveteleinek szervezői szeretettel várják azokat a hallgatótársaikat, akik kedves versüket, novellájukat, regényüket bemutatnák, illetve hangszeres játékkal vagy énekléssel szerepelnének, valamint mindazokat az irodalom- és zeneszerető vendégeket, akik a bemutatkozókat meghallgatják.
(szm)

Tereptanári tájékoztató a BPK pápai kihelyezett tagozatán

 

A szociálpedagógia gyakorlati képzésben résztvevő tereptanárok részére Tereptanári Tájékoztatót szervez Pápán, az egyetemi képzési központban, Kissné Geosits Beatrix főiskolai docens, a NYME-BPK pápai kihelyezett tagozatának vezetője. A február 9-én, pénteken 10 órakor kezdődő programon előadást tartanak a pedagógiai kar Szociális és Neveléstudományi Intézetének oktatói: Dr. Teleki Béla intézetigazgató főiskolai tanár, Molnár Katalin főiskolai docens és Arányi Gabriella gyakorlati oktató. A tereptanárok "A szociálpedagógus képzés az Európai Unióban, A tereptanár és a hallgató kapcsolata, valamint Terepgyakorlatok a BA-képzésben" címmel hallhatnak előadásokat.


(tj)

Záróvizsgák és diplomaosztó a NYME-AK-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán Szociálpedagógia szakon 60 fő, illetve Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakon 114 fő levelezős hallgató tett záróvizsgát. A szociálpedagógia szak pécsi kihelyezet tagozatának diplomaosztó ünnepsége február 23-án 15.00 órakor lesz, a Tanulásban akadályozottak pedagógiája szaké pedig február 23-án 14.00 órakor a győri kar Liszt Ferenc utca 17. szám alatti, II-es számú épületének 19-es termében.


(nm)