CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. február 06., kedd 21:23


Felavatták a NapSzak Integrált Intézmény új épületét

Felavatták a NapSzak Integrált Intézmény új épületét

Felavatták a NapSzak Integrált Intézmény új, 40 férőhelyes épületét az Uszoda utcában.

Fennállásának 55 évfordulóján az intézmény egy olyan korszerű épülettel gazdagodott, amely a betegeknek lehetővé teszi, hogy életüket a saját közösségükben, családjuk körében élhessék, úgy, hogy nap közben a Sopron szívében fekvő nappali ellátó centrumban megtalálhatják a helyüket; mint Varga Beáta, az érintett betegek egyike fogalmazott: itt teljes értékűnek érzik magukat, miközben hasznos tevékenykedéssel töltik idejüket.


Jelenleg 15 fő munka-rehabilitációját végzik az intézményben, 8 fő egyéb foglalkoztatáson vesz részt, és a létszámot fokozatosan bővítik. Az intézményben végzett munka hozzásegíti az ápolásra szorulókat ahhoz is, hogy a sikeres rehabilitációt követően visszakerülhessenek abba a környezetbe, amelyben teljes értékű emberként élhetik mindennapjaikat.
Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntő beszédében hangsúlyozta: fontos az elesettekről való gondoskodás, hogy azok, akiknek szüksége van a segítségre, azt megkapják egészséges embertársaiktól. Három évig tartó, közös munka eredménye az új épület – mondta Sopron polgármestere, aki azt is kiemelte, hogy az intézmény nem csak Sopronnak, hanem a környező települések számára is segítséget jelent.

Belényessy Albert intézményvezető elmondta: a beruházás összértéke 110 millió forint, amelynek 85 százalékát a NFT-ből finanszírozták, míg a többi részt a fenntartó biztosította a beruházáshoz.

A a NapSzak Integrált Intézmény új épületét a katolikus városplébános megszentelte, az evangélikus és a református egyház lelkészei közösen áldották meg.

(TÉ)