CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. február 07., szerda 08:41


A polgármester döntésköréről és a színiigazgató kinevezéséről

Az MDF a demokráciáról

Az MDF a demokráciáról

– A polgármester saját hatáskörben ne húsz-, hanem csak kétmillió forintos összeghatárig dönthessen, javasoljuk továbbá, hogy a Pro Kultúra kht. vezetője ne határozhasson egy személyben a színházigazgatóról – mondta el Nagy Tamás, az MDF helyi vezetője.

– Az elmúlt napokban Sopron bekerült a híradásokba, ám nem értékeink és sikereink jóvoltából, hanem a mélygarázsbotrány kapcsán – mondta el Nagy Tamás tegnapi sajtótájékoztatóján. – Az MDF soproni szervezete azon van, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő. Meg kell teremteni azt a politikai közéletet, mely teret enged a társadalmi vitáknak, a koncepciók előkészítésének. Nem lehet a várost a politikai többség mögé bújva vezetni. Rossz példát mutatott az MSZP az előző ciklusban az erőből történő politizálással, de a Fidesz is a Holdingtól való távolmaradással.
Nagy Tamás elmondta, a város gazdasági helyzetét figyelembe véve javaslattal fordul a közgyűléshez, hogy a polgármester saját hatáskörében ne húsz-, hanem csak kétmillió forintos összeghatárig dönthessen. – Javasoljuk továbbá, hogy a Pro Kultúra kht. vezetője ne hozhasson döntést a közgyűlés nélkül a színházigazgató kinevezéséről. Egy jól működő demokráciában elképzelhetetlen, hogy a kulturális, oktatási és sportbizottság tagja a sajtóból értesüljön egy ilyen döntésről.

(vic)