CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. február 12., hétfő 15:55


NyME Hírlevél 2007. február 12.

NYME HÍRLEVÉL
2007. február 12.
III. évfolyam 5. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




RENE nemzetközi konferencia a NYME-MÉK-en
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Szaktanácsadó és Továbbképző Intézete február  14-16-án nemzetközi konferenciát rendez "A direktértékesítés jövője és lehetőségei az átalakuló mezőgzadasági piacokon" címmel az INTERREG IIIC RENE-program keretében a Biotechnológiai Oktató és Bemutató központ Aulájában (Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 2.) EU-országok szaktanácsadói, közvetlen értékesítéssel foglalkozó szakemberei, valamint termelők és biogazdálkodók számára. További információk: http://www.mtk.nyme.hu/index.php?id=85.
(csj)

A NYME-GEO és BPK közös továbbképzési programja
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai és Benedek Elek Pedagógiai Kara közös továbbképzést hirdet pedagógusok számára 2007 márciusától. A korábban soproni és zalaegerszegi  képzési helyszínekkel is működő pedagógus szakvizsgás képzés Székesfehárváron a "Gyermekintézmények szakmai fejlesztési programja fejlesztőpedagógia, közoktatási menedzser és szabadidő pedagógia szakirány, Család- és gyermekvédelem pedagógiája, valamint Óvodapedagógusi, német nemzetiségi óvodapedagógusi szakképzettség legújabb elméleti és gyakorlati ismeretei" témakörökben kínál szakvizsgás programot a magukat továbbképezni akaró pedagógus végzettségűeknek.
 
(tsz)

Színjátszó társulat alakul a NYME Ifjúsági Házban
 
A korábban sikeresen működő egyetemi színpad újjáélesztése, szakmai szempontból is elismerést kivívó, fiatal alkotói közösség létrehozása a fő célja annak a hallgatói kezdeményezésnek, melynek alakuló összejövetelére február 14.00-én, szerdán 17.00 órakor kerül sor az Ifjúsági Házban. A társulat alapítói szeretettel várnak minden színészi, zenei, tánctudási, díszlettervezői, vagy bármilyen más alkotói vággyal rendelkező hallgatót az első találkozóra. A 2007. évre tervezett bemutató Fazekas Mihály: Ludas Matyi című művéből készülő zenés játék.
(kt)

Szakmai kerekasztal-beszélgetés a BPK-án

A NYME-BPK Művészeti és Sport Intézete kerekasztal-beszélgetést rendezett gyakorlatvezető óvónők részére, a kar Tanácstermében, február 7-én, 13.00 órakor. A programon Bucsy Gellértné Dr. egyetemi docens, A Testnevelés Intézeti Tanszék BA-tantervéről és tantárgyi követelményeiről tartott előadást. Az Ének-Zene Intézeti Tanszék tantárgyi követelményeiről Dárdai Árpád főiskolai docens, a Vizuális Nevelés Intézeti Tanszék tantárgyi követelményeiről pedig Kovács-Gombos Gábor főiskolai docens adott tájékoztatást az érdeklődőknek.  

(tj)

Knowledge 2.0 nemzetközi szeminárium a GEO-n

Február 14-én, szerdán 18.00 órakor a kanadai Stephen Downes professzor tart előadást "Knowledge 2.0: Toward a Future knowledge Society" címmel a Geoinformatikai Kar Tanácstermében. A szemináriumot személyesen, élő videokapcsolaton, vagy a http://www.venus-seminars.net címen regisztrálható online streaming rendszeren keresztül lehet figyelemmel kísérni. Részletek a http://www.geo.info.hu/portal2007/ linken találhatók.
(ga)

Szalagavató bált rendeznek a MÉK-en
 
Február 17-én, szombaton 19.00 órakor az V. évf. hallgatói számára rendeznek szalagavató bált a NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar IV. évfolyamos hallgatói a mosonmagyaróvári kar épületének Aulájában és Dísztermében. Az ünnepi programban a végzős hallgatók bevonulása, ünnepélyes szalagfeltűzés és -átadás, dékáni köszöntő, műsor, éjféli gazdászhimnusz, és hajnalig tartó zenés-táncos mulatság szerepel. 
(kcs)

Művészettörténeti előadás-sorozat a BPK-án

 

"Van Gogh, az őrült zseni" címmel tart előadást Szirbek István művészettörténész február 20-án, kedden 18.30 órakor a Benedek Elek Pedagógiai Kar E/1-es termében. Az érdeklődők nyomon követhetik az őrület és zsenialitás határán mozgó  festő életútját egészen az utolsó pillanatig, s közben fény derül arra, milyen művészi eszközöket vallott magáénak a sikertelen sorsú művész.  

 
(tj)