CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. február 12., hétfő 21:48


Regionális Idegenforgalmi Bizottság

Firtl Mátyás, megyei alelnököt delegálta a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés

Firtl Mátyást, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnökét delegálta a megyei  Önkormányzat a Regionális Idegenforgalmi Bizottságba.

 Firtl Mátyás (KDNP) a februári megyei közgyűlés döntésével kapcsolatban a sajtónak kifejtette: a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés képviselete a Regionális Idegenforgalmi Bizottságban, – amelyet a döntés értelmében ő maga lát el február 9-től –  elősegíti a szélesebb körű idegenforgalmi és turisztikai együttműködés lehetőségét és lobbitevékenységet a megyében, a Nyugat-Dunántúli Régióban. Kifejtette: fontosnak tartja, a térség turizmuspolitikája fejlődésének támogatását, azaz az érintett települési önkormányzatokkal együtt a turizmusfejlesztési koncepciók kialakításának és azok végrehajtásának, az EU programokban való aktív és eredményes részvételnek, a régió fejlődését célzó pályázatok eredményességének elősegítését és támogatását.

A Regionális Idegenforgalmi Bizottságban ugyanakkor fontosnak tartja az érintett önkormányzatokkal, a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel, a területfejlesztési tanácsokkal, a megyei és a települési idegenforgalmi hivatalokkal és – irodákkal történő együttműködést – fogalmazott Firtl Mátyás.