CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. február 14., szerda 12:56


Jó szándékkal, jó helyre - az OTP két megyei fenntartású intézménynek nyújtott anyagi támogatást

Jó szándékkal, jó helyre - az OTP két megyei fenntartású intézménynek nyújtott anyagi támogatást

Jelképes, ünnepélyes pillanat volt ma délelőtt a Megyeházán, mikor is Németh József, az OTP Bank Rt. régióigazgatója, dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója és Kocsis Jánosné, a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona működését segítő Tómalom Alapítvány kuratóriumának elnöke aláírta azt a Támogatási Megállapodást, melynek keretében a pénzintézet 500-500.000 Ft-tal támogatja a két intézményt.

Németh József elmondta, hogy az OTP a megújult arculattal egy időben frissített, újított a marketingtevékenységén is. Ennek keretében új, nemes célok támogatását határozták el, melyek között a környezetvédelem, a kultúra és a fogyatékkal élők segítése kiemelt célként szerepel. E törekvés szellemében a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények közül kettőt, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárt és a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonának működését kívánják ezzel az adománnyal támogatni.

Kocsis Jánosné a soproni intézmény és az azt segítő alapítvány nevében megköszönte a támogatást, egyben tájékoztatott arról, hogy a félmillió forintot egy lakóotthoni részleg kialakításához fogják felhasználni, bútorok és egyéb eszközök vásárlására. Dr. Horváth József tájékoztatása szerint a megyei könyvtár a támogatást az intézmény elektronikus ügyintézésének fejlesztéséhez hasznosítja majd.

Dr. Szakács Imre, a támogatott intézményeket fenntartó megyei önkormányzat nevében köszönte meg a nemes szándékot. Kiemelte: örül annak, hogy az üzleti szféra is bekapcsolódott az önkormányzatok támogatásába, ugyanakkor egyszerre sajnálatosnak is tartja, hogy a kormány olyan gazdálkodási feltételek közé szorítja az önkormányzatokat és ezáltal az általuk fenntartott intézményeket, hogy azok a kellő állami támogatás hiányában „rászorulnak” a nemes adományokra.
P.Z.