CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. február 14., szerda 21:07


Három, a civilek által javasolt elem megvalósítása a Deák-tér projekt egészét veszélyeztetné

Három, a civilek által javasolt elem megvalósítása a Deák-tér projekt egészét veszélyeztetné

A városért felelős vezetőként nem veszélyeztetheti a Deák-tér felújítási program egészének megvalósulását, olyan, a terv három elemének a megváltoztatásával, amely a projekt befejezésének végső határidejét veszélyezteti, ami a pályázati forrástól való elesést jelentené – mondta Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere február 14-i sajtótájékoztatóján a soproni Városházán.



Kerekes Attila főmérnök és Dr. Fodor Tamás polgármester

A tervezőkkel és a kivitelezővel történt egyeztetést követően egyértelművé vált, hogy 8 hetet vennének igénybe a projekt három elemének engedélyeztetési és tervezési eljárásai.

Ezek: a játszótér áthelyezése, Gyóni Géza szobrának áthelyezése, és a hajdani szökőkút jellegét idéző, a többfunkciós épület mellé tervezett, de megvalósulni nem javasolt medencével azonos méretű létesítmény elhelyezése a Lenkey utca tengelyébe. A felmerült változtatások a polgármester decemberi kezdeményezésére alakult Deák téri Munkacsoporttal való, többlépcsős egyeztetés részei voltak.

A kivitelező arról tájékoztatta a városvezetést, hogy az engedélyezési és a kiviteli tervek módosítására szükséges 8 hétig tartó időintervallumhoz másrészt még hozzáadódhat az esetleges fellebbezések, törvényben előírt, betartandó határidejéhez kötődő időtartam.

Az előrelátható időbeli csúszás miatt lehetetlenné válik a munkák 2007. augusztus 15-i, kötelezően tartandó határidejének a teljesítése.

Így, a továbbiakban a Deák-tér felújítási programjában a civilek és a tervezők közötti január 10-én született egyezség érvényesül – mondta Dr. Fodor Tamás, aki hangsúlyozta, hogy ez utóbbinak lényegi eleme volt, hogy olyan kompromisszumos javaslatot tud elfogadni a város, amely nem veszélyezteti a teljes projekt megvalósulását.