CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. február 16., péntek 14:24


6390 méter csatorna készült el az elmúlt időszakban

6390 méter csatorna készült el az elmúlt időszakban

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében a kedvező idájárási feltételeknek köszönhetően bővül azon lakososak köre, akik ráköthetnek a kiépített új csatornahálózatra. Az elmúlt időszakban egy közel hét kilométeres hálózat készült el, mellyel újabb 269 háztartás lett része a rendszernek. Ezzel a Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program elérte a 85 százalékos készültséget.

Az érintett területek egyike a Pozsonyi út, ahol 31 új bekötés készült el, 550 méter csatornát fektettek le és 18 aknát helyeztek el. A Koronázó dombon 50 bekötést csináltak, ebből 47 új, valamint 870 m csatornát fektettek le és 18 aknát helyeztek el. A Csalogány közben 27 új bekötés készült el, 340 méter csatornát fektettek le és 12 aknát helyeztek el. A Hársfa soron pedig 21 új bekötés készült el, 530 méter csatornát fektettek le és 17 aknát helyeztek el

Szintén érintett terület még a Kutyahegy, ahol 140 bekötés készült el, 4100 m csatornát fektettek le és 88 aknát helyeztek el.

Az újonnan bekapcsolt szakaszok következtében naponta átlagosan 80100 liter szennyvízzel növekszik meg a csatornahálózat kihasználtsága.

A regionális szennyvízrendszerbe most csatlakozó tulajdonosoknak a saját telkükön belül kell összekötni a kialakított tisztító idomokat a ház csatornájával. A rákötések szakszerűségéről és szabályosságáról szórólapokon, valamint a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. Ügyfélszolgálati irodájában kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

(D.D.-cyberpress)