CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. február 21., szerda 17:13


Abdai Géza alpolgármester: ,,Fel sem merült az intézmény megszüntetése

Abdai Géza alpolgármester: ,,Fel sem merült az intézmény megszüntetése

- Álhírek és torz információk jelentek meg a napokban, melyek a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központ megmaradását kérdőjelezték meg. A városvezetés határozottan cáfolja, hogy be akarná zárni a nyolc esztendeje működő intézményt és el kívánná adni az ingatlant -jelentette ki Abdai Géza, Sopron város alpolgármestere 2007. február 21-i sajtótájékoztatóján.

Abdai Géza elmondta: A Gyermek– és Ifjúsági Központ működése több évtizedes tradíciókon nyugszik, igaz, hazánk történelmében más-más elnevezéssel, de a gyermekekkel foglalkozott. A politikai fordulat után a korábban is gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó intézmények működésének jellege nem változott. A volt SOTEX kultúrház megszűnése és privatizációja után a város visszaszerezte az épületet, újból a kultúra szolgálatába állította. Felújította, és abban helyezte el az immár Gyermek- és Ifjúsági Központként ismert intézményét.


A napvilágot látott hírek és a baloldali támadással ellentétben a jelenlegi fideszes városvezetés gondolatai között fel sem merült az intézmény megszüntetése - szögezte le Abdai Géza.
- Már a választási kampányban is kiemelten foglalkoztunk a gyermekek, fiatalok és a családok támogatásával. A polgármester úr – aki a civil életben tanárember - ígéretei között is külön fejezeteket szentelt ezeknek a kérdéseknek, s már hivatalba lépése első hónapjaiban megszületett a döntés a kisgyerekes szülők ingyenes utaztatásáról – tette hozzá..

- Érthetetlen az MSZP támadása azért is, mert a költségvetés tárgyalása kapcsán az SZDSZ frakció módosító indítványt adott be, melyben javasolják, hogy törölje az önkormányzat a GYIK támogatását jelentő 85 millió forintról szóló sort. Egyébként ehhez csatlakozott Németh Imre MSZP-s képviselő is, aki a soproni MSZP alapszervezet elnökségi tagja - mondta az alpolgármester.


Mindezekhez hozzátette:
- A korábbi városvezetésnek az elmúlt hónapokban napvilágot látott ügyei ékes bizonyítékok arra, hogy ők mozognak otthonosan a telekügyletekben. Ráadásul olymódon, hogy miként lehet a város vagyonának kárára olcsón eladni, drágán venni ingatlanokat. Nem kell messzire mennünk, elég, ha csak az appartmanházra vagy a Petőfi téri mélygarázsra, a Rét utcai, István bíró utcai épületekre vagy a szeméttelep eladott részére gondolunk!

A jelenlegi városvezetés terve a GYIK jövője kapcsán: még nagyobb lehetőséghez juttassa az intézményt, ezért szakértők bevonásával azt vizsgálják, hogy milyen módon szélesíthető a tevékenységi köre, hogyan gazdagítható rendezvényeinek palettája.

Mindezek alapján egyértelmű kell, legyen: a jelenlegi városvezetés fontosnak tartja és támogatja a Gyermek- és Ifjúsági Központot - szögezte le Abdai Géza.
(cyberpress.hu).